Крайният защитник на ЦСКА 1948, Ангел Лясков, даде ексклузивно интервю

...
Крайният защитник на ЦСКА 1948, Ангел Лясков, даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Ангел Лясков пред Efirbet: Мачът с Левски носи специален заряд, с Пенев може да постигнем много


Крайният бранител на ЦСКА 1948, Ангел Лясков, даде извънредно изявление за уеб страницата. Младият играч показа усещанията си от първите седмици на Любослав Пенев като треньор на отбора. Той счита, че с Пенев отпред „ алените “ ще получат спомагателна убеденост, с цел да се борят за челните места в efbet Лига.

Клубът започва акцията с дерби против Левски, а за самия Лясков дуелът ще е зареден с спомагателен заряд, както признава и той. Той се върна и към сложния минал сезон, в който беше отвън терените над 6 месеца поради тежка контузия. Надеждата за бека в този момент е, че ще може да изиграе цяла акция без сходни здравословни проблеми.

Здравей, Ангеле! Предсезонната подготовка е в разгара си към този момент. Каква е атмосферата в отбора и по какъв начин протича тя за момента?

Атмосферата в тима е добра. Колективът се усъвършенства, което е извънредно значимо за всички нас. Надявам се да свършим цялата работа, която старши-треньорът е замислил за нас, с цел да изглеждаме на равнище през сезона.

Все още сте в стадий на опознаване на Любослав Пенев и неговите способи. Какви са ти усещанията към този момент?

Впечатленията ми са, че с него се работи доста професионално. Той изисква оптималната дисциплинираност от нас на и отвън терена. Всички играчи се опитваме да съблюдаваме напътствията и условията му. Със сигурност ще има неточности, само че за това е този лагер – с цел да ги почистим оптимално скоро.

Вдъхва ли ви той убеденост, че може да достигнете до огромни неща през този сезон?

Със сигурност ни вдъхва убеденост. Любослав Пенев е едно от най-големите имена в българския футбол, което е ужасно за всички играчи. Това включва и по-младите, които идват от школата или по-ниските дивизии на футбола в България. Това им дава ясна визия къде са и от него може доста да научат. Това важи за целия тим. Надявам се годината да е по-добра от предходната.

Каква е реалистичната цел, която си поставяте като тим?

Засега не сме разговаряли за някакви съответни цели. Това не мисля, че е работа на футболистите. Когато си му пристигна времето, треньорът и управлението ще ни кажат.

Започвате против Левски в първия кръг в efbet Лига. По-специален ли е този мач за теб?

Да, зарядът сигурно е по-голям. Чувстваме се добре, само че още не мислим за Левски, а желаеме да си свършим работата по време на лагера. Искаме да покажем, че сме били усърдни, с цел да излезем оптимално готови против Левски и нека вземем и успеха.

По-лесно ли се започва против огромен тим като Левски, или против по-малък въпреки всичко е за предпочитане?

Честно казано не мога да кажа, че ги разделям по този метод. Дори да не играем против Левски, да вземем за пример, всеки мач носи със себе си късмет за три точки. Не трансформира нищо фактът, че ни се падна Левски. Който да ни се беше паднал, задачата остава същата – победа.

Изживя тежка минала акция, предвид на многото травми. Как се оправи през месеците, в които не беше на терена?

Със сигурност не мога да кажа, че е било елементарно. Почивах 6-7 месеца и беше доста мъчно, изключително първоначално. В първите месеци лежах повече на леглото у дома, не ходех. Справих се с поддръжката на клуба, на фамилията и приятелката ми, които бяха постоянно до мен. Целият колектив в отбора и цялото управлението също ме поддържаха и се веселя, че получих такова отношение.

Към края на сезона се завърна и стана корав титуляр още веднъж. Това ли е огромната цел пред теб за акцията – здраве и титулярно място?

Да, тъкмо по този начин. Разочарован съм, че изиграх малко мачове през предишния сезон. Надявам се, че ще съм жив и здрав и да съумея да изиграя оптимално доста дуели.

Клубът обявява огромни упоритости за офанзива даже на европейски места в околните години. Усещаш ли ЦСКА 1948 като вярното място, с цел да се развиеш още?

Аз съм извънредно удовлетворен от управлението и методиката на работа. Налагат се най-вече млади играчи и като цяло се дава късмет на повече на брой състезатели. Зависи от всеки дали ще грабне своя късмет, или не.

Изиграваше ли неопитността на някои играчи в отбора неприятна смешка в някои мачове през предишния сезон?

Да, обикновено е. Някои от момчетата бяха дебютанти, които не бяха играли на равнище efbet Лига. Имаше неточности и от младите, както и от старите. Затова обаче се дава късмет – с цел да се учат от грешките си. Ако не им се дава късмет, въпреки това, тези млади състезатели няма да имат никакво поле за изява.

Цел ли за теб намиране на място в националния тим, защото това може да е трамплин за възможен трансфер зад граница?

Цел е, несъмнено. Няма подобен футболист, който да не мечтае да пази цветове на националния си тим. Ще се веселя, в случай че ме извикат и ще дам всичко от себе си. Изобщо няма да си мисля, че това може да съставлява трамплин в развиването ми. Само ще желая да се показва оптимално добре в името на България.

Ти имаше един къс престой в Олимпия Любляна преди година и половина. Кое ти хареса и с кое се затрудни в тамошния футбол?

Най-много ми хареса, че за мой шанс отидох в балканска страна. Беше доста елементарно да мина езиковата преграда. Впечатлен съм от това, че шампионатът е доста равносилен. Първенството не е с доста по-добро от нашето, само че който тим работи по-малко на терена, безусловно губи. Има сериозна конкуренция.

Мечтаеш ли за трансфер в съответно състезание, или на този стадий си фокусиран единствено върху сезона?

Разбира се, няма български футболист, който да не желае да играе зад граница. Искам още веднъж да изляза за бъдеще, стига да си го заслужа. Мечтата ми, още от дребен, е да играя в Англия.

И за край, Ангеле – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект до края на годината?

В персонален и професионален проект си поисквам, преди всичко, да съм жив и здрав, да нямам никакви проблеми. Дано с тима всичко тръгне добре и да вземаме допустимо най-хубави резултати и доста победи. Дано имаме и като цяло повече шанс като тим, тъй като без шанс няма по какъв начин да се случи нищо.

.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР