Крайният срок за подаване на предложения е 13 февруари 2019

...
Крайният срок за подаване на предложения е 13 февруари 2019
Коментари Харесай

Гаранционният фонд търси консултант за методика за определяне на обезщетенията

Крайният период за подаване на оферти е 13 февруари 2019 година

Гаранционният фонд оповести покана за избор на съветник, който да изготви план на Методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повредено лице вследствие гибелта на потърпевшо лице. Процедурата по желание на съветник се прави на съображение решение на УС на Гаранционния фонд отпреди четири дни и ще бъде предоставена на Комисията за финансов контрол, на министъра на опазването на здравето и на министъра на труда и обществената политика.
Кандидатите за съветник ще бъдат оценени и определени въз основа на оповестени критерии. Според тях консултантът би трябвало да бъде юридическо лице с опит в сходни планове. В екипа би трябвало да има правист с опит най-малко 10 години с познаване на интернационалната правосъдна и застрахователна процедура при установяване размера на претърпени имуществени и неимуществени вреди вследствие от претърпени телесни увреждания или гибел на потърпевши лица. В екипа би трябвало да има и актюер, и водещ доктор, всеки от които също би трябвало да е с най-малко 10-годишен опит. Консултантът може да ангажира в екипа си подобаващи външни специалисти, които не са част от нормалната му активност.
Изпълнението на заданието включва две етапи. Първа фаза планува правене на относителен юридически разбор на настоящи подходи или методологии в други най-малко четири страни членки от Европейското икономическо пространство, както и на рекомендация за най-подходящия модел за нас. Втората фаза включва правене на план на Методика за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди в резултат на телесно увреждане на потърпевшо лице и за установяване размера на компенсациите за имуществени и неимуществени вреди на повредено лице вследствие гибелта на потърпевшо лице.
Ценовите оферти на участниците ще се ревизират, с цел да се откри дали отговорят на условията на поканата.
Крайният период за подаване на оферти е 13 февруари 2019 година

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР