Крайните потребителски разходи на домакинствата в Европейския съюз са се

...
Крайните потребителски разходи на домакинствата в Европейския съюз са се
Коментари Харесай

Разходите на домакинствата в ЕС през 2022 г. са повече отпреди пандемията

Крайните потребителски разноски на семействата в Европейския съюз са се нараснали с 4,7 % през 2022 година спрямо миналата година, като са били с 1 % по-високи и от равнищата през предпандемичната 2019 година Това демонстрират най-новите данни на европейската статистическа организация Евростат, оповестени през днешния ден на страницата й, съобщи Българска телеграфна агенция.

През предходната година се е следило забележителен растеж на потреблението на артикули и услуги след невижданото им понижение през 2020 година, обвързвано с пандемията от КОВИД-19.

В съпоставяне със 2021 година през 2022 година разноските на семействата от Европейски Съюз за заведения за хранене и хотели нарастват като размер с 33,8 процента; за отдих и просвета с 14,7 процента; за облекло и обувки с 11,5 процента; за превоз с 4,7 %.

Потреблението на семействата през миналата година по отношение на 2021 година пораства във всички категории като се изключи хранителни артикули и безалкохолни питиета (-3,1 процента) и алкохолни питиета, тютюн и наркотични субстанции (-1 процент).

Въпреки че през 2022 година потреблението на семействата надвиши равнищата, отпреди пандемията, избрани категории към момента изостават.

Потреблението на семействата през предходната година към момента бе под размерите от 2019 година в транспортния бранш (-7,8 процента), бранш " заведения за хранене и хотели " (-2,4 процента) и в просветителната сфера (-1,5 процента).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР