Крайната цел е българската база на остров ЛивингстънБългарският военен научно-изследователски

...
Крайната цел е българската база на остров ЛивингстънБългарският военен научно-изследователски
Коментари Харесай

Военният ни кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ в Антарктида до дни

Крайната цел е българската база на остров Ливингстън
Българският боен научно-изследователски транспортен съд “Св. Св. Кирил и Методий ”, който отплава от Варна към Антарктида на 8 ноември, до дни би трябвало да доближи крайната си дестинация. На него се чака да се качат екипите, първата група, от които отпътува през днешния ден от летище София по Рим - Буенос Айрес - Ушуайа.

В 32-рата Национална антарктическа експедиция ще вземат участие Камен Недков, доктор Атанас Пелтеков, Росен Стефанов, Константин Недев и Владимир Гигов, Дамян Паунов и Александър Найденов, Елка Василева, Марчо Паунов и Станко Георгиев. Освен логистичния екип с групата пътуват и ихтиологът и хидробиолог проф. доктор Елиза Узунова, биологът доцент доктор Любомир Кендеров, морският геолог доцент доктор Райна Христова и инженерите доктор Петър Сапунджиев и Вахан Петев.

В Ушуайа, Аржентина към тях ще се причисли и по-рано отпътувалият екип строители и всички дружно ще се качат на българския транспортен съд. Очаква се той да доближи о-в Ливингстън, където е българската база, към Нова година. Основна задача на групата ще бъде построяването на новия лабораторен блок.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР