Крайбрежна зона за отдих е изградена в курортен комплекс Шкорпиловци. Тя

...
Крайбрежна зона за отдих е изградена в курортен комплекс Шкорпиловци.
Тя
Коментари Харесай

Нова крайбрежна зона за туристи е изградена в Шкорпиловци по проект

Крайбрежна зона за отдих е построена в курортен комплекс " Шкорпиловци ".

Тя е изпълнена от Община Долни чифлик по план на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) " Български черноморски сговор Бяла-Долни чифлик-Аврен ". Той е финансиран по Програмата за морско дело и риболовство (2014-2020 г.) на Европейския съюз. Безвъзмездната финансова помощ е 249 972 лв., сподели пред Българска телеграфна агенция кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова.

Новата крайбрежна зона в Шкорпиловци разполага със зона за стрийт фитнес с разнообразни тренажори, успоредка и лост за набиране. Площадката за игри е обзаведена с макси шах, на две места има маси и столове за игра на карти. 

Морският пейзаж може да бъде следен през специфичен монокъл. На разположение на почиващите са сложени пейки и велостоянки. Осветлението е решено със слънчеви лампи. Засадена е нова декоративна растителност, за която със средства на Общината е построена нова автоматизирана поливна система на стойност 14 111 лв., добави кметицата. Зоната е оградена от пътя с защитен парапет на стойност 24 000 лв., в региона са направени и три нови пешеходни пътеки с изкуствени неравности.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР