Краят на златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време. Те

...
Краят на златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време. Те
Коментари Харесай

Петков: Краят на „златните паспорти“ ще дойде в най-кратко време

Краят на „ златните паспорти “ ще пристигна в най-кратко време . Те са проблем и за Шенген, и за отпадането на визовия режим за Съединени американски щати. " Златните паспорти " са недостатък, който ще бъде приотизиран от държавното управление. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание

" Дойдохме тъкмо с тази цел – да почистим всичките подозрения и порочни практики. България би трябвало да има репутацията на европейска страна, а не на някакъв вход на някакви незаконни хора, които си купуват на ниска цена достъп до европейския пазар и Европейски Съюз. Ще ги премахнем напълно, те са неверна политика. Всеки, който е забъркан с тях, ще бъде изправен пред цялата суровост на закона ", ангажира се министър председателят.

Отговорът му пристигна, откакто Движение за права и свободи обявиха, че имат сигнал за 120 души , взели участие в скица за придобиване на поданство против инвестиция. Според Хамид Хамид, множеството от тях са главно китайци (някои от тях и от китайските разследващи служби) и руснаци. Всичките вложения са били на една и съща стойност - 1 млн. и 1 лев, минавали са през едни и същи пълномощници и са минавали през една и съща банка, съгласно сигнала, с който разполагат.

Той разяснява и връзките със Северна Македония, във връзка на това, че през днешния ден се означават 150 години от рождението на революционера Гоце Делчев.

" Политиката се води от политици, а не от специалисти. Зададохме ясна политическа рамка, имаме ясна позиция на българското държавно управление, сътрудниците от Северна Македония също ", уточни Петков.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР