Краят на политическата кариера на германския канцлер Ангела Меркел все

...
Краят на политическата кариера на германския канцлер Ангела Меркел все
Коментари Харесай

Идва ли краят на политическата кариера на Меркел?

Краят на политическата кариера на немския канцлер Ангела Меркел към момента не е пристигнал. Това разяснява в ефира на Дарик основният редактор на българската секция на " Дойче веле " Александър Андреев. След изборите в Германия Меркел има няколко разновидността за сформиране на държавно управление.

На въпрос " Отива ли си Меркел ", Андреев отговори шеговито, че това е въпрос за милион. " Моята персонална смела прогноза е, че ще изкара още един мандат и сякаш от няколко дни малко повече се закрепи столът й, в сравнение с преди този момент ", сподели той.

Журналистът уточни, че има няколко аргументи, заради които Меркел не може " да си тръгне ". Първата е, че в нейния Християндемократически съюз няма излъчен правоприемник. " Затова тя от десетина години добре се грижи ", отбелязва Андреев.

Втората е, че и нейната партия, и " сестринската " политическа групировка Христоянсоциалният съюз разчитат на умеенето на Меркел да стабилизира и успокоява рецесиите.

Третата причина е, че тя има доста мощно протестантско възприятие за отговорност и дълг и няма " да остави каруцата в калта ", ще изкара това, което е дала обещание пред гласоподавателите и чак тогава ще си тръгне, сподели още основният редактор на българската секция на " Дойче веле ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР