края на лятото NOVA запазва своята стабилна позиция сред зрителите

...
края на лятото NOVA запазва своята стабилна позиция сред зрителите
Коментари Харесай

NOVA е изборът на зрителите в активна възраст и през август

края на лятото NOVA резервира своята постоянна позиция измежду феновете в дейна възраст (18-49 г.), предлагайки осведомителни и публицистични излъчвания на високо равнище, както и богато развлекателно наличие. Данните на ГАРБ Аудиенс Межърмент България демонстрират доста предимство в аудиторния дял на NOVA по отношение на втората по гледаемост телевизия – 24% среднодневно и 20% в праймтайм.

В условия на комплицирана обществена, икономическа и политическа обстановка в страната, данните на ГАРБ показват преимущество в интерес на NOVA във връзка с Новини и настоящи излъчвания. Близо 30% от посочената публика избира новинарските излъчвания на медията и публицистичния утринен блок „ Здравей, България “, с отчетливо преимущество по отношение на съответните излъчвания на bTV. През почивните дни настоящите излъчвания „ Събуди се “ и „ Неделята на NOVA” събират пред екраните над една четвърт от гледащите фенове в дейна възраст със забележителна преднина по отношение на сходните по род издания на bTV.

Зрителската публика на възраст 18-49 година прави своя безапелационен избор и във връзка с всички праймтайм излъчвания на NOVA. През август те имат по-атрактивна позиция по отношение на наличието на bTV по същото време. Както и през юли, и този месец летните издания на „ Черешката на тортата “ в делничните вечери привличаха повече публика в дейна възраст спрямо турския сериал, предаван по бТВ в същия времеви слот. Същото се отнася и за екшън-крими поредиците „ Хавай 5-0 “, „ Транспортер “ и „ Специален отряд “, предавани в делничните вечери.

През миналия месец феновете в дейна възраст дават забележителен превес на разнообразното програмно наличие. Групата лични канали на Нова Броудкастинг Груп, спрямо каналите на главната конкурентна телевизионна група, отбелязва с 12% по-висок аудиторен дял среднодневно и в праймтайм.

Спортните събития също провокираха интереса на феновете през август. Срещите Лудогорец – Мидтиланд (Шампионска лига), ЦСКА 1948 – ЦСКА София (efbet Лига) и ФК Будучност – Лудогорец (Шампионска лига), предавани в каналите на компанията, са най-гледаните излъчвания в телевизионните медии със спортна тема. Сумарно DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и NOVA SPORT превъзхождат с 97% по аудиторен дял останалите канали със спортно наличие.

В последния ден на месеца завърши и осмото издание на емблематичната за KINO NOVA акция „ Великият понеделник “, в която феновете дефинират кой филм да гледат в понеделник вечер от 21:00 ч. В продължение на 9 седмици два кино лентата се изправяха един против различен за любовта на почитателите на седмото изкуство. Данните демонстрират 43% по-висок дял на филмите, определени от феновете (18-49 години), по отношение на наличието на bTV cinema по същото време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР