Край с предупредителното мигане на в София. Експеримент на NOVA

...
Край с предупредителното мигане на в София. Експеримент на NOVA
Коментари Харесай

Край с предупредителното мигане на светофарите в София

Край с предупредителното намигване на в София. Експеримент на NOVA демонстрира, че огромна част от водачите още не знаят, че зеленият сигнал на светофара към този момент внезапно минава към жълто, след което минават на алено. Според пътния специалист и автоинструктор Красимир Георгиев смяната носи риск.

" Много е рисково, тъй като това е чист физиологичен развой, обикновено е държанието на лидера да се приспособява поради ситуацията, която непрестанно го заобикаля. Накрая резултатът е по-големият брой ПТП ", изясни пред Нова телевизия Георгиев.

Оказва се обаче, че мигането опонира на закона. В писмена позиция до NOVA, от районното министерство прецизират, че мигащия зелен сигнал за коли опонира на Виенската спогодба за пътните знаци и сигнали, която страната ни е длъжна да съблюдава. И по този начин – от общо 300 светофара в с функционалност намигване, при 240 тя към този момент е отстранена.
свързани новини2109на 30.03.20215223на 14.02.2020
Димитър Петров от дирекция „ Управление и разбор на трафика” в Столична община разяснява, че би трябвало до края на тази седмица те на всички места да изчезнат.

От общината извършват нареждането, само че са срещу премахването на мигането. И се базират на статистиката на КАТ.

" Резултатите са много положителни, а точно от порядъка на 50% понижение на тежките ПТП. Хората го възприемат сносно и за тях е по-безопасно да имат информация, че ще се смени сигналът ", добави още Петров.

Преди въвеждане на мигането през 2016-та година на кръстовището на Сливница и Опълченска са станали 41 произшествия, а по-късно са паднали до 22. А след премахването на мигането, няма да има никакъв толеранс към тези водачи, които минават на алено.

" Всички наши камери имат обезпечен достъп до Столична дирекция на вътрешните работи и сътрудниците от там могат напълно умерено да ги употребяват за налагането на наказания. За страдание, ние в този момент сме с вързани ръце ", сподели още Димитър Петров.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР