Край на водния режим в Перник. Той беше въведен на

...
Край на водния режим в Перник. Той беше въведен на
Коментари Харесай

Край на водния режим в Перник

Край на водния режим в Перник. Той беше въведен на 18 ноември 2019 година. В язовир ”Студена ” към този момент има задоволително вода, твърдят от общината и все още размерът е над 20 млн. кубически метра.
Обемът на язовир " Студена " към този момент нахвърля 20 милиона кубични метра, при потенциал 25 милиона.

Режимът беше въведен ноември предходната година и беше съпроводен с цивилен митинги, арест на някогашния екоминистър Нено Димов и създаване на нов водопровод от Мало Бучино до Перник, който докара софийска вода до града.

Припомняме, че на 16 юни бяха направени и последните проби на водопровода.

От предходната година област Перник е в рецесия, откакто бедствено състояние бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от " Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир " Студена ". То беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София.

Връзката с язовир " Бели Искър ", която беше построена за малко над 19 млн. лева- остава като авариен вид.

Казусът с водата на Перник се разви малко след локалните избори. Това докара до неодобрение и митинги, а някогашния екоминистър Нено Димов прекара няколко месеца в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР