Край на пушенето в пристройки на заведения. Здравното министерство публикува

...
Край на пушенето в пристройки на заведения. Здравното министерство публикува
Коментари Харесай

Забраняват пушенето в пристройките на заведения

Край на пушенето в пристройки на заведения. Здравното министерство разгласява за публично разискване законови промени, с които ще бъде въведена тотална възбрана за пушене на закрито.
Законовите промени ще доведат до цялостна възбрана за пушенето в пристройките на заведенията. Те постоянно са оградени с найлонови стени и покриви, по тази причина към този момент ще се считат за затворено публично помещение. Забраната важи и за пушенето на наргиле.

Главният специалист в Министерство на здравеопазнаването, Снежана Поповска, разяснява, че до момента пристройките сполучливо са заобикаляли възбраната за тютюнопушенето. " Очаквам загубите да са 20% или даже повече”, съобщи Анна Петрова, шеф на заведение. Според доктор София Ангелова, пулмолог, вредата от наргилето е същата като тази от цигарите.

" Ако стоиш в наргиле бар и пушиш в продължение на 80 или 120 минути, ти поемаш толкоз пушек, колкото е еднакъв на дима от 100 изпушени цигари ", съобщи д-р- Ангелова. Контролът ще се реализира освен от здравните инспекции, само че и от инспекцията по труда, контролните органи на регионалните дирекции по сигурност на храните, полицейските органи и лица, избрани от кметовете на общините.

Санкциите за притежателите на затворени пространства, в които се пуши ще бъдат от 300 до 5 000 лв.. Обсъждането на измененията ще продължи месец. На есен ще стане ясно дали те ще бъдат факт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР