Край на нощния градски транспорт и разреждане на линиите в

...
Край на нощния градски транспорт и разреждане на линиите в
Коментари Харесай

КНСБ предлагат: Край на нощния градски транспорт и разреждане на линиите в София


Край на нощния градски превоз и разреждане на линиите в столицата, това оферират от КНСБ. Причината е изключителният труд. По данни на КНСБ, с цел да се съблюдават наредбите от 150 часа ексклузивен труд на година, превозът има потребност от над 13 милиона лв. годишно повече. А заплатите в бранша скачат с 10% със задна дата- от 1 февруари.

В момента действителността наподобява по този начин - с цел да се оправят с многото работа и кадровата рецесия, всеобщо водачите поставят ексклузивен труд. Решението, съгласно КНСБ - завършек на нощният градски превоз.

"Най-малкият проблем на софиянци ще бъде нощният превоз. Разреждането на линиите ще е, само че водачите не могат към този момент ", сподели ръководителят на КНСБ Пламен Димитров.

"Аз знам, че младежите имат интерес към нощния превоз, само че когато се търсят решения и би трябвало да се реже, сега ние би трябвало да режем онлайн месо ", съобщи ръководителят на Съюза на транспортните синдикати Екатерина Йорданова.

Според кмета на София обаче това няма да реши казуса.

"Противопоставят изискванията за жителите с изискванията на водачите и не мисля,че е вярно ", сподели кметът на София Йордана Фандъкова.

"Абсолютно недопустимо. Решението не е да се орязва по този начин или другояче орязаният градски превоз на София, а да се подобрят изискванията на труд. Какво ще се случи, в случай че се разредят линиите? Претоварени транспортни средства, изнервени хора, които стоят по спирките ", съобщи Андрей Зографски от "Спаси София ".

Според синдикатите в градския превоз в София липсват 250 водачи, а част от водачите на електротранспорта се разграничиха от настояванията на КНСБ.

От 1 февруари нарастването на заплатите в Столичния превоз е с 10%, втората половина на годината синдикатите щели да изискат още.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР