Край на кризата: Очаква се бум на лекарствата за диабет,

...
Край на кризата: Очаква се бум на лекарствата за диабет,
Коментари Харесай

Край на кризата: Очаква се бум на лекарствата за диабет, които се ползват за отслабване


Край на рецесията: Очаква се взрив на медикаментите за диабет, които се употребяват за намаляване. Тази година имаше проблеми с количествата Ozempic, какво следва другата година?
Лекарствата за диабет, които се употребяват
и за намаляване бяха измежду топ тематиките, които вълвнуваха обществото през 2023 година, а 2024 година ще донесе повече промени на развиващия се пазар. През тази година у нас имаше огромен проблем с най-ползваното лекарство Ozempic, тъй като то е предопределено за диабетици, само че от ден на ден хора го взимат за отсблабване. По този метод количествата по аптеките понижиха доста и диабетици
останаха без нужното им лекарство.
Лекарствата добиха известност през 2023 година, защото помогнаха на пациентите да отслабнат доста, макар високите цени и неприятните странични резултати, написа CNBC.

Търсенето на медикаментите е малко евентуално да се забави през 2024 година, изключително откакто лекуването последователно става по-достъпно.
Голяма част от Уолстрийт има вяра,
че пазарът на медикаменти за намаляване единствено ще се разраства, като някои анализатори предвиждат, че той ще коства 100 милиарда $ до края на десетилетието. Анализаторите на Goldman Sachs чакат 15 милиона възрастни в Съединени американски щати да одобряват медикаменти за затлъстяване до 2030 година
Но през идната година вложителите
ще следят по какъв начин преобладаващите играчи на пазара, Novo Nordisk и Eli Lilly ще се оправят с проблемите с доставките, затрудняващи тяхното лекуване. Пациентите се борят да се снабдят с инжекцията за намаляване Wegovy на Novo Nordisk, лекарството за диабет Ozempic и инжекцията Mounjaro за диабет на Eli Lilly.
Анализаторите чакат рестриктивните мерки
на доставките да се подобрят, само че означават, че решаването на по-широкия проблем ще отнеме години.

Novo Nordisk може да получи утвърждения за разширено потребление на Wegovy в Съединени американски щати и Европа. Новоодобреното лекарство за намаляване на Eli Lilly, Zepbound, може да събере повече от милиард $ продажби
през първата си година на пазара.
Очаква се и двете компании да разгласяват нови данни, които биха могли да покажат други евентуални изгоди за здравето от техните медикаменти отвън загубата на тегло и балансирането на диабета.
Нови данни за медикаменти от Pfizer и Amgen
и капацитетът за повече изкупувания или съдействие сред по-големи компании и по-малки производители на медикаменти за затлъстяване може да промени конкурентния пейзаж на пазара през идващите месеци.

Проблемите с доставките, измъчващи Wegovy, Ozempic и Mounjaro, евентуално са „ най-голямото нещо “, което вложителите ще следят през идната година, сподели анализаторът на
Guggenheim Шеймъс Фернандес пред CNBC.
Някои анализатори споделиха, че рестриктивните мерки на доставките евентуално ще продължат с години, само че чакат те да отслабнат през 2024 година, защото Novo Nordisk и Eli Lilly работят за разширение на индустриалния потенциал за своите медикаменти.

Wegovy от Novo Nordisk е седмична инжекция за намаляване за възрастни със затлъстяване или наднормено тегло. Лекарството имитира хормон, създаван в червата, наименуван GLP-1, с цел да потисне апетита на човек.
Zepbound от Eli Lilly е седмична инжекция
за намаляване за възрастни със затлъстяване или наднормено тегло. Лечението имитира GLP-1 и различен чревен хормон, наименуван GIP, за понижаване на апетита и приема на храна.
Ozempic от Novo Nordisk е седмична инжекция,
която оказва помощ за намаление на равнищата на кръвната захар при възрастни с диабет вид 2. Лекарството имитира GLP-1, с цел да потисне апетита и да помогне на панкреаса да създава повече инсулин.
Mounjaro от Eli Lilly е седмична инжекция,
която оказва помощ за намаление на равнищата на кръвната захар при възрастни с диабет вид 2. Лекарството имитира GLP-1 и GIP, с цел да ограничи апетита и да подтиква производството на инсулин.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР