Край на километричните колони от автомобили и значително намаляване на

...
Край на километричните колони от автомобили и значително намаляване на
Коментари Харесай

Край на задръстванията към „Слънчев бряг”

Край на километричните колони от коли и доста понижаване на пътни произшествия от идващото лято по пътя към Слънчев бряг. Днес започна  разширението на 5-километровата правата Поморие - Ахелой. От години през дейния летен сезон правата Поморие-Ахелой е най-тежката за туристите пътуващи на север от Бургас , предава NOVA. 

„ Знаете казуса - туристите за два часа кацат със аероплан от Германия и два часа и половина пътуват от Летище Сарафово до „ Слънчев бряг ”, разяснява кметът на Поморие Иван Алексиев.

„ Лошото въодушевление е задоволително, като дойдат и зле настроени. Като си скапват настроението, това е задоволително ”, коментира хотелиерът Стефан Абрашков.

„ И аз съм стоял час и половина на светофара на Ахелой, да вземем за пример. Знаем защо иде тирада. Какъв туризъм ще вършим с сходна инфраструктура! ”, възмути се и министърът на районното развиване Николай Нанков.

С отпуснатите от страната близо 20 милиона лв. за построяването, работата по плана стартира незабавно. Движението по остарелия път няма да е затруднено.

„ Това трасе, което го виждате, ще има реорганизация. Първо ще стартираме с построяването на новото трасе, по-късно ще се построява и остарялото 1-9, защото той също би трябвало да бъде реконструиран ”, коментира шефът на Агенция „ Пътна инфраструктура ” Дончо Атанасов.

Ще си отдъхнат и жителите на Ахелой, откъдето минава целият трафик. Новата четирилентова права ще бъде подготвена до началото на новия туристически сезон. Срокът за осъществяване е 177 дни. Очаква се при построяването на обхода на Поморие да има закъснение, защото по трасето имало археология и следва изследване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР