Край на извънредната епидемична обстановка, предлагат управляващите. Тя изтича следващия

...
Край на извънредната епидемична обстановка, предлагат управляващите. Тя изтича следващия
Коментари Харесай

Край на извънредната епидемична обстановка: Какво означава това?


Край на изключителната епидемиологична конюнктура, оферират ръководещите. Тя изтича идващия четвъртък. Кои ограничения отпадат и кои остават?

От петък на процедура животът би трябвало да се върне към остарялото обикновено.

Ако инфектираните обаче стартират още веднъж да се покачват, с измененията в закона ръководещите оферират да могат да се върнат следните ограничавания - стерилизация, проветряване, отдалеченост, носене на защитни маски, организирането на имунизационни акции. Дори и след 31 март обаче не се отстранява карантината за болните и за техните контактни.



Повече органите нямат да могат да не разрешават влизането в страната и ограничение на напредването ни вътре. В новата обстановка никой няма да може да затвори обекти с публично предопределение.

Сред близо 1 милион излекувани от началото на Коронавирус епидемията у нас е и Михаил Михов. „ Беше зле, по-тежко от грип, само че не съм склонен да има епидемиологична конюнктура “, споделя той.



Наблюдението на персоналните лекари е, че на всеки 5-6 теста, един е позитивен за ковид, само че би трябвало да се вземе под внимание скритата заболеваемост. „ Някои споделят, че е пет пъти повече от записаните случаи “, разяснява зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов.

Връщането към остарелия живот води и до друго – пациентите с хронични болести започнаха още веднъж да посещават лекарските кабинети.

Пациентите в Коронавирус отделението в Поморие също понижават. „ В момента са 10 кревати, понижени са, тъй като доста се усилиха следковидните пневмонии и вътрешното поделение се задъхва “, разяснява доктор Руслан Шейков, който е шеф на звеното.

От сектора на заведенията желаят нови стратегии за обезщетения. Мярката 60/40 ще работи до края на юни. „ Като отпадне едно или друго ограничаване, не значи, че при нас автоматизирано всичко се взема решение “, разяснява Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България.

„ Аз чакам в границите на идната година да има банкрути изключително за тези организации, които са взели едни държавни пари, помощи, които не могат да ги отчетат и евентуално ще би трябвало да ги връщат “, разяснява ръководителят на Българскоо круиз общество.

С измененията остават възнагражденията на медицинските служащи за битка с COVID-19.

Законопроектът влиза в здравна комисия, по-късно в пленарна зала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР