Край на хартиената рецепта - как ще бъдат отпускани лекарствата

...
Край на хартиената рецепта - как ще бъдат отпускани лекарствата
Коментари Харесай

Край на хартиената рецепта: Как ще бъдат отпускани лекарствата по здравна каса?

Край на хартиената рецепта - по какъв начин ще бъдат отпускани медикаментите по здравна каса? И има ли лекарства, за които въпреки всичко ще останат хартиените документи?

Електронните предписания към този момент са наложителни за медикаментите, заплащани от НЗОК. Хартиени предписания обаче ще има за медикаменти за свободна продажба и те ще бъдат изпълнявани.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Вече сме изцяло подготвени. Сега съвсем няма хартиени предписания, единствено тези, които са издадени преди първо число “, съобщи ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

„ В момента електронни предписания за свободна продажба има доста малко, тъй че няма да провокира кой знае какъв безпорядък “, добави Костов.

Според него електронните предписания ще понижат грешките и се понижава работата на каса в аптеките и се съхранява информация за всички предписани медикаменти на пациента

Има още неточности при предписването на доза, лекарите още не са привикнали и това от време на време довежда до връщане на пациента при лекаря, само че скоро това ще бъде преодоляно, счита ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР