Кръвта се транспортира до тъканите и органите благодарение на кръвоносните

...
Кръвта се транспортира до тъканите и органите благодарение на кръвоносните
Коментари Харесай

4 рецепти за пречистване на кръвоносните съдове

Кръвта се транспортира до тъканите и органите с помощта на кръвоносните съдове. Те са тръбни структури и са разграничени на два типа – артерии и вени. Артериите транспортират кръвта, коята е богата на О2, а вените кръвта, с въглероден диоксид.
Стените на артериите са построени от три пласта: вътрешен, междинен и външен пласт. Когато във вътрешния пласт стартира струпване на атероматозни плаки (депозит от калций, мазнини, холестерол, фибрин), лумена на артерията се стеснява и се затруднява потока на кръвта. Загубата на еластичността и удебеляване на стената на кръвоносните съдове породени от основаването на атероматозни плаки е известно като атеросклероза.

Високото равнище на LDL (лошия холестерол), ниското равнище на HDL (добрия холестерол) и нарасналото кръвно налягане са най-честите аргументи за основаването на тези плаки. Някои храни, оказват помощ при отбраната на стените на кръвоносните съдове, което понижа производството на атероматозни плаки.
Ето предписания, които ще ви оказват помощ да запазите здравето на кръвоносните съдове:  
1. Първа рецепта 
Вземете 100 г жълт кантарион, лайка, безсмъртниче и брезови пъпки (билките се одобряват в изсушена и натрошена форма).
Вечер изсипете 1 с.л. от сместа в 0,5 литра вряла вода и оставете да постои 20 минути. Прецедете през забрадка (но не тензух) и изстискайте.
Разтворете 1 чаена лъжичка мед в чаша от тази инфузия и пийте преди лягане, след което не яжте и не пийте нищо друго.
На сутринта загрейте останалата течност на водна баня, разтворете 1 чаена лъжичка мед в нея и я изпийте 15-20 минути преди закуска.
Правeте това всекидневно, до момента в който сместа от билки свърши (трябва да я съхранявате в компактно затворен буркан).


2. Втора рецепта 
Вземете 15 г листа от корен на валериана и маточина и 50 г билка равнец. 2 чаени лъжички от сместа се заливат с 1 чаша вода и се упорстват на студено място в продължение на 3 часа, след което се поставят на котлона единствено да заври водата, охлаждат се и се прецеждат.
Пийте този чай на няколко приема денем.

3. Трета рецепта
Белият имел отстранява неорганичните отлагания от артериите. Смелете горната част (стъблата и листата) на билката имел до приемане на брашно. 1 чаена лъжичка от него изсипете в 1 чаша вряла вода, поставете в термос и оставете за една нощ. Пийте от получената запарка по 2 с.л. супени лъжици 2 пъти дневно.

4. Четвърта рецепта 
Следващият способ за разчистване освен оказва помощ на съдовете, само че укрепва и сърцето. Той се прави в продължение на 2 седмици. За всеки ден ще ви трябват 3 лимона и литър мляко. Сутрин на празен корем пийте 1/3 литър мляко, а по-късно сока от един лимон. Повторете същото нещо на обяд, а по-късно – преди лягане.
По време на почистването е целесъобразно да се ядат единствено растителни храни. 

В резултат на лекуването с която и да е от рецептите метаболизмът внезапно се усъвършенства, съдовете се почистват от мастни отлагания и стават еластични, което предотвратява появяването на склероза, сърдечен удар и облекчава хипертонията. Изчезва шума в главата, виенето на свят и зрението се възвръща.


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР