Кръвта е основната биологична течност в човешкото тяло. От нейната

...
Кръвта е основната биологична течност в човешкото тяло. От нейната
Коментари Харесай

Гъста кръв - oпасност от сърдечен удар, инсулт и други проблеми, лечител съветва как да се предпазим

Кръвта е главната биологична течност в човешкото тяло. От нейната консистенция зависи положението на всички човешки органи. Когато вискозитетът на кръвта се увеличи, работата на целия организъм се нарушава. Вероятно сте чули повече от един път, че кръвта е прекомерно гъста. Защо поражда такова събитие? Какво е рисково и по какъв начин да се оправим с него?

И това е забавно: Разядка от люти чушки държи грипа надалеч


Днес в " За дамата " ше отговорим на тези въпроси, написа zajenata.bg.
Какво втечнява кръвта
Преди да отговорите на този въпрос, дано да поговорим за това, което прави кръвта по-гъста. Възможно е да има няколко аргументи за такова нарушаване: нарушаване на чернодробната функционалност, смяна в мембраната на кръвните кафези, причиняване на " залепване " на клетките. Но това са аргументите, които са по-сериозни и просто пораждат. Най-честата причина за кръвосъсирването е незадоволителният банкет на естествена чиста вода.

Повишеният вискозитет на кръвта е доста рисков. В това положение кръвта не може изцяло да извърши главната си функционалност - превоз. И това значи, че телата не получават нужното количество хранителни субстанции, а не всички отпадъчни артикули ще бъдат отстранени от тялото. В допълнение, сърцето би трябвало да изразходва няколко пъти повече сила, с цел да изтласка кръвта, тъй че да се придвижи по-бързо. От това постоянно следват инфаркти, инсулти и други неприятни проблеми.

Коварността на съсирването на кръвта е, че не е толкоз елементарно да се разпознае. Много постоянно тези признаци се пренебрегват. Най-честите от тях са: високо кръвно налягане, обща уязвимост, унесеност, сухота в устата, тежест в краката, отмалялост, депресивно положение, главоболие, непрекъснато студени крака. Списъкът от признаци може да продължи, само че от време на време гъстата кръв не се демонстрира по никакъв метод и може да бъде разкрита единствено посредством прекосяване на проучвания.

И по този начин, какво да извършите, в случай че се удостовери, че имате висок вискозитет на кръвта? Точно по този начин, би трябвало да я върнете към естественото. Разбира се, можете да приемате специфични лекарства, само че първо би трябвало да преразгледате диетата си. Необходимо е да се изключат пържени, мазни, консервирани храни, маринати, пушени артикули и наложително да включите нискомаслени млечни артикули в диетата.
Сладка и захар не се предлагат въобще. Също по този начин би трябвало да се изхвърлят пшеница, картофи, банани и газирани питиета. Освен това е належащо да се изключи тютюнопушенето и алкохола, което доста покачва вискозитета на кръвта.
Не забравяйте да добавите в диетата на храни, които разреждат кръвта: портокали, нар, смокини, какао, малини, чесън, цвекло, шоколад, ябълки, ягоди, джинджифил, лимон, слънчогледови семки. Трябва единствено да изберете артикул съгласно вашите желания.

Лечителят Александър Дрожников самият е изправен пред проблем с гъста кръв и с цел да позволи този проблем, той предлага да се употребява елементарна чиста вода. Самият той споделя, че е нараснал употребяваното количество до 9-12 чаши дневно. И чай, кафе, сок, супи и други течности не се считат. Той споделя, че можете да пиете вода съгласно чувствата, само че най-добре е да изчислите нормата за себе си. Това е почти 30 мл. за 1кг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР