Кръводарителска акция се провежда днес в УМБАЛ Бургас. Над 30

...
Кръводарителска акция се провежда днес в УМБАЛ Бургас. Над 30
Коментари Харесай

В името на живота: Лекари от Бургас даряват кръв за пациенти в нужда


Кръводарителска акция се организира през днешния ден в УМБАЛ Бургас. Над 30 лекари са декларирали предпочитание да дарят кръв, в интерес на всички пациенти в потребност. Един от тях е доктор Димитър Буковинов.

„ Като доктор е значимо да покажа на хората и сътрудниците, че е нужно да се подарява кръв безплатно и непрекъснато. Отговорност е на нас като жители да подсигурим нужните количества, с цел да могат пациентите и околните им да са спокойни. Първият път като дарявах кръв бях първокурсник по медицина “, изясни доктор Буковинов.

Д-р Димитър Буковинов
Снимка: Редакторски екип


„ Бургас в последните години се разви. Имаме над 12 лечебни заведения на територията на региона. Няма по-търсена кръвна група – всички са нужни и скъпи “, добави той.

Зам.-директорът на болничното заведение доктор Светослав Тодоров разяснява, че болничното заведение с единствения работещ кръвен център на територията на Бургас има голяма потребност от кръводарители.

Д-р Светослав Тодоров
Снимка: Редакторски екип


„ Благодарен съм на сътрудниците и това да е добър образец за младите лекари. Огромен е апелът за кръводаряване, тъй като всекидневно и в плановата оперативна активност има потребност от кръвни артикули “, сподели още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР