Краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки се

...
Краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки се
Коментари Харесай

Жълт код за гръмотевици и интензивни валежи

Краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки се чакат в съботния ден, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология Национален институт по метеорология и хидрология.

Продължават гръмотевичните стихии и интензивните превалявания в 7 области на Северна България през днешния ден. Жълт код е разгласен за областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка и Сливенска. Там ще има краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевици, с местни обилни количества 25-35 мм. Остават изискванията за градушки.

Главно над Централна Северна, а след обяд и над останалата част от Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, тук-там интензивни и обилни по количество.

Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 26°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близо до междинното за месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР