Краткосрочни и дългосрочни са мерките за намаляване на енергийната бедност,

...
Краткосрочни и дългосрочни са мерките за намаляване на енергийната бедност,
Коментари Харесай

ЕК и правителството обмислят социален пакет за енергийно бедните

Краткосрочни и дълготрайни са ограниченията за понижаване на енергийната беднотия, които подлежат на разискване. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков по време на конференция за енергийната беднотия. Решение той вижда в енергийната успеваемост, която понижава разноските на потребителите за сила, като дълготрайна мярка с дълготраен резултат.

Иначе сме посочени за добър образец за равнище на възобновима сила (ВЕИ). Около 19% е делът на ВЕИ у нас , което ни слага на челните места.

Всяка страна би трябвало да употребява капацитета си по отношение на спецификите си.

 70 % от българите не могат да си разрешат топъл дом
70 % от българите не могат да си разрешат топъл дом

Борим се със сивата стопанска система, само че никой не се бори със сивата беднотия

Министерство на енергетиката възнамерява план за оползотворяване на хидропотенциала на ВиК сдруженията. Все още не оползотворяваме опциите на геотермалната сила, съгласно заместник-министъра. Амбиция е и въвеждането на нещо новаторско за България - здания с нулево ползване на сила.
Енергийното ведомство желае да интегрира у нас постройка, чиито 50% от силата да се създава от нея.

Жечо Станков желае още да сме енергийно съвременни посредством сходни новаторски планове.

Енергийната успеваемост е най-устойчивият инструмент против енергийната беднотия , счита Таня Христова, кмет на Габрово. Това е мярка и за по-чист въздух. Според Христова локалните управляващи имат опция за използване на лостове в региона. Кметицата обаче е безапелационна, че в този развой би трябвало да вземат участие и жителите. Механизмите за финансова поддръжка би трябвало да са ориентирани към локалните управляващи , безапелационна е Таня Христова. Във всяка мярка за енергийна успеваемост има икономическа логичност, съобщи още тя.

 Програма за енергийна успеваемост понижила с 8130 т. нездравословните излъчвания
Програма за енергийна успеваемост понижила с 8130 т. нездравословните излъчвания

От 2018 г ще има нова стратегия с запас от нас 64 млн. лева, разгласи Теменужка Петкова

Меган Ричардс от Групово дело " Енергетика " на Европейска комисия посочи, че 80% от жителите на Европейски Съюз живеят в градовете. България е в дъното във връзка с темповете, с които се развива чистата сила, сподели тя. Общността е за конкуренция и сигурност на доставките на сила. Конкуренцията понижава цените за потребителите, както изясни Ричардс.
Пакетът за енергийния съюз ще има отражение върху всички европейци. Директивата за енергийната успеваемост вкарва ограничения за енергийната беднотия. ВЕИ сега са много по-конкурентни съгласно Меган Ричардс.

Конкуренцията на пазара го прави еластичен, акцентира оше Ричардс. Това водело до по-ниски цени за потребителите. С държавното управление се разисква механизъм за търпими цени за уязвимите групи, като тези цени би трябвало да се дефинират на пазарен принцип. Ако повече от 10% от разноските отиват за сила, това значи енергийна беднотия , както уточни Меган Ричардс като разясни, че ние сме енергийно бедна страна . Тя подчертава и на дигитализацията в енергийния бранш, която имала капацитет да понижи цените. Иначе Европейска комисия желае до 2039 делът на ВЕИ да е 27%.

 Ваучер за висок клас уреди за енергийно бедните, предлага Мая Манолова
Ваучер за висок клас уреди за енергийно бедните, предлага Мая Манолова

Омбудсманът предлага меморандум за отбрана на енергийно бедните хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР