Кратка информация за пандемията за 14 октомври 2022 г., представи

...
Кратка информация за пандемията за 14 октомври 2022 г., представи
Коментари Харесай

Витанов: Това ще е последната вълна на този вирус

Кратка информация за пандемията за 14 октомври 2022 година, показа математикът Николай Витанов. По думите му дневната заболеваемост върви нагоре. Задава се и есенно-зимната вълна на ковид, която съгласно прогнозите му, ще бъде последната.

196 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна.

" Нещата отиват натам, че това ще е последната вълна на този вирус, след което той ще се кротне и ще се подреди до птичия и свинския грип. Ще го има, само че няма да съставлява особена заплаха следващата година, " счита Витанов.

Ето какво написа той:

„ Планът „ Полегата вълна “ е в деяние. Социалната система е вкарана в режима, предвиждан от този проект. Бъди признателен на съперника, когато ти прави работата. Благодарен съм.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Прлогнозирах ви, че положителните вести бавно ще стартират да привършват. Очакваното покачване идна. Но хомеостазисът държи към момента. Докога ще държи? Докато стигнем заболеваемост 150 на 100 000. Прогнозата беше – до изборите и 10-на дни след тях. Нали по този начин беше. Гледайте. То десетина дни от изборите са тия дни докъм края на седмицата.

Що се отнася до настоящото положение – иде есенно – зимната вълна. Очаква се заболеваемостта бавно да върви нагоре.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 92. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 100 дни. Тоест - и през октомври лечебните заведения няма да се изпълнят. Гледайте, дали ще стане по този начин.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 148.33 на 100 000. Върви се нагоре тъкмо съгласно упованията. Почна бавния етап на покачване, с който идва есенно – зимната вълна. Полегата вълна, точна съгласно проекта. Хомеостазисът държи, както ви бе и планувано, само че ще поддаде и ще бъде сменен с различен, обвързван с действие на системата в режим на повишение на заболеваемостта и заболеваемост над 150 на 100 000.

Припомням сюжета Празни лечебни заведения – постоянен при под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения.

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 196 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Сметките демонстрират, че дифузното разпространяване няма да пламне и 200 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура. Толкова добре бе направена сметката тогава, че лятната вълница не съумя да възпламени дифузното разпространяване. Писах ви предния път, че лятната вълница поограничи базата за повишаване на есенно-зимната вълна. Поведението на един пласт от популацията бе употребявано, с цел да бъде вкарана обществената система в режим на полегата вълна. Това при добра организация ще ни обезпечи устойчиво прекосяване през есенно-зимната Ковид вълна.

Така, караме нататък.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.03. Над 1.00 е. Обхватът на болестта се свива. Базовото репродуктивно число е индикатор за успеваемостта на наш Ганя при подготовката на есенно-зимната вълна. Колко дейно работи – вижда се по цената на базовото репродуктивно число. Число над 1 – ефикасен Ганьо. Число под 1 – неефикасен Ганьо.

Днес – базово репродуктивно число над 1 – Ганьо – ефикасен

За тази седмица

дни с число под 1.00: 2

дни с число над 1.00: 3

по какъв начин се развива този показател във времето ли? Точна съгласно упованията.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.27

София-град - 0.37

Пловдив - 0.23

Бургас - 0.20

Варна - 0.17

По южните граници

Благоевград - 0.17

Кърджали – 0.06

Смолян - 0.18

Хасково - 0.23

Ямбол – 0.31

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Ако забелязвате обаче, стойностите на този показател почнаха леко да порастват. Това значи, че клъстерното разпространяване стартира бавно да се уголемява. Но, показателите са под 1, няма дифузно разпространяване.

За страната, показателят е към 3.8 пъти под сериозната стойност. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното стартира бавно да се ускорява, само че още е на ниско равнище. Развитието е според проекта „ Полегата вълна “.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 196 дни. Прогноза я знаете – ще издържи 200 дни. Гледайте, дали ще стане по този начин. Като гледате полегата вълна не се съмнявате, че ще издържи 200 дни, нали по този начин.

За сведение - показателите в още няколко области

Видин - 0.25

Враца - 0.32

Габрово - 0.23

Добрич - 0.12

Кюстендил - 0.29

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна. А към този момент сме средата на октомври. Полегата вълна.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 45

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

Под 10% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 690

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Под 14%. Доста е ниско

Прогнозата за я знаете. Хомеостазисът ще издържи задоволително дълго, с цел да е постоянен сюжет Празни лечебни заведения през октомври. Скоро обаче, наш Ганьо ще гътне удобния хомеостозис и ще пристигна различен – с повишаване на заболеваемостта. Въпросът беше това повишаване на заболеваемостта да е постепенно, вълната да е полегата и здравната система да не се претрупа. Както виждате проект „ Полегата вълна “ работи. Дръжте по този начин. Просто се пазете и внимавайте. Спокойно, ще минем през есенно-зимната вълна и се надявам по-късно към този момент да не се занимавам с такива сметки. Отивам да направя 3 години, стига ми. И аз ще си отпътува и от всички, които почнахме, ще остане единствено доцент Кунчев. Но той няма къде да върви, това му е работата.

4. Проверка на смъртността. Сведена е сведена до едноцифрено число дневно. Смъртността през първата половина на октомври ще е ниска, само че се чака да се появят дни с двуцифрено число умряли през октомври. Внимавайте въпреки всичко и се пазете. Къси клечки ще има. Това увещание не се отнася за Ганьо. Той е вечен.

5. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 196 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Прогнозата я знаете – и през октомври, лечебните заведения няма да се изпълнят. Хомеостазисът държи, само че безконечният и безсмъртнен балкански левент работи, с цел да го скапе. Сметките демонстрират, че ще успее и то тъкмо в наставления период.

7. Днес – отново картата на риска, с цел да сравните с вчерашната. Виждате, че промени няма.

Измененията са доста мудни, имаме постепенно повишаване на заболеваемостта, тъкмо съгласно прогнозите за полегата вълна. Здравната система ще има време за реакция. И до момента в който ганьовчетата правят отлична работа за понижаване на вероятността от прекомерно високи стойности на дневната заболеваемост, останалите вършете вашата част от работата – пазете се, с цел да е плоска вълната и да минем през есенно-зимния сезон без особени проблеми. Нещата отиват натам, че това ще е последната вълна на този вирус, след което той ще се кротне и ще се подреди до птичия и свинския грип. Ще го има, само че няма да съставлява особена заплаха следващата година. Но в този момент се пазете, с цел да остане вълната полегата. Виждате, преполовихме октомври, няма особени проблеми, няма и наложени ограничения, няма и да има, в случай че не се появят проблеми.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. “

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР