Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 16 февруари

...
Кратка информация за оперативната обстановка за пандемията за 16 февруари
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикрон е на колене, не му помагайте да се изправи

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 16 февруари 2022 дава на фейскбук страницата си проф. Николай Витанов.

" Днес положението на нещата е следното:

1. Четвъртата седмица от царстването на Омикрона върви мощно несполучливо за него. Това се и очакваше. Базовото репродуктивно число и през днешния ден е 0.99. Няма суперпожар. Трендът на повишаване на новите случаи - пречупен. Трендът на повишаване на заетостта на леглата в лечебните заведения - пречупен.

Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. Към края на идната седмица. Огромната Омикрон вълна - спряна в България. Ама не била спряна, обикновено си затихвала. Тъй, така, те вълните на вирусите умерено си затихват през февруари. Като пристигна февруари и те си споделят - ето, измежду зима сме, давай да затихваме.

2. Зададената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си. Това е постоянният сюжет, наименуван " Хари Селдън ". Всичко друго, което ви се приказва, все още е несигурно. Усилията са и да си остане несигурно.

Ама на Витанов доста му се желало да се мери с Хари Селдън, само че не можел да се съпоставя. Хари Селдън е нереалност. Витанов е действителен. Ако се появи Хари Селдън, то ще е след хиляди години. И разработките му ще са на основата и на разработките на Витанов. Юрдеците дано си крякат. Не пречат нито само че мен, нито на действието на законите на математическата обществена динамичност.

3. Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.99. Вместо да се уголемява, обсега на болестта се свива. Огромната Омикрон вълна е спряна измежду зима. Опита демонстрира, че не сме тотални идиоти. И няма да я рестартираме. Да забележим. До края на седмицата ще стане ясно, кой е прав - тези, които се надяват учениците да рестартират вълната или аз, който споделя, че шейната е засилена задоволително надолу по хълма и няма да спре, в случай че не се хлъзнем по сюжета " Бърза кучка ". Дръжте постоянен " Хари Селдън " и няма да има проблеми.

4. Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. Очакваният напън върху здравната система се случва и ще продължи, само че прехвърляме максимума на натиска.

Трендът на претовареност на леглата се пречупи. Излязохме от зоната на пика. Дръжте курса по този начин - по сюжета " Хари Селдън ". И смъртността ще падне.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория.
Трендовете се пречупват съгласно прогнозите. Виждате, че ограниченията бавно се анулират. Полека, с цел да държим сюжета " Хари Селдън " постоянен. Нека да няма суперпожар, да няма препълнени лечебни заведения, да няма цялостен локдаун.

6. Смъртността - и тук системата се движи съгласно упованията.

Следва изкривяване на тренда на високата смъртност. Но дотогава има седмица и нещо. Пазете се - не се вкарвайте във кино лентата - " Разболях се от безвредното грипче " и в случай че не се разболеете, вероятността да стигнете до съдбовен край е 0. Просто е, не слушайте гурутата. Те разбъркаха съзнанието на част от народа. Резултатът - съвсем 35 000 умряли. Друг резултат - неспособност за налагане на ефикасен цялостен локдаун. Дръжте " Хари Селдън " постоянен и смъртността ще падне. Юрдеците ще покрякат до края на идната седмица и ще млъкнат, притиснати от обстоятелствата.

7. Накрая - системата върви по авансово оповестения ви сюжет " Хари Селдън ". Следователно се оправяме.

Ако забелязахте, на картата на районите район 4 излезе от алената зона. Още един район е на път да излезе доста скоро. Въпрос от викторинката на Витанов: Кой е идващият район, който ще излезе от алената зона и ще отиде в жълтата? Щом ви запитвам, значи нещата се развиват в добра посока. " Хари Селдън " си прави работата. Според упованията - юрдеците крякат.

Единствената вяра на вируса и на предсказващите второстепенен пик е инатестата част от българския народ да му помогне да възпламени суперпожара. Този сюжет е неустойчив към този момент. Дръжте го по този начин и натрапникът няма да пробие. И през днешния ден да му кажем

What`s up doc?

Дръжте по този начин. Омикронът е на колене. Кръвта му тече. Не му помагайте да се изправи. Не му ли помогнете - ще рухне.

Това споделят стоманените закони на математическата обществена динамичност.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР