Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица държави пусна

...
Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица държави пусна
Коментари Харесай

Украйна благодари на държавите, изпратили оръжие, сред тях и България

Кратък видеоклип с благодарности за помощта към редица страни пусна в туитър профила си украинското Министерство на външните работи. В листата на упоменатите страни е и България.

" Генерал Валерий Залужний: Искрено благодаря на сътрудниците ни за несекващата помощ в тези сложни времена ", гласи текстът към клипа. Ген. Залужний е главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

В клипа в действителност се изричат благодарности единствено към страни, които са изпратили оръжие на Украйна, стана ясно обаче от изказване на японския министър на външните работи Йошимаса Хаяши. Той е потърсил пояснение от Киев за какво страната му не е упомената в клипа, макар че е предоставила финансова помощ както и бронежилетки и каски.

" Получихме пояснение от Украйна, че благодарността в този клип е към страните, дали помощ като оръжия ", обясни министърът на конференция.

Япония не дава като помощ смъртоносни оръжия, тъй като има ограничаване в конституцията си.

Официалната помощ от страна на България също е единствено бронежилетки и каски. А Българска социалистическа партия заплаши с овакантяване на ръководещата коалиция, в случай че даже и един патрон бъде изпратен на Украйна. В същото време българското оръжие е четвърто по размер на доставките за воюващата за свободата си Украйна, разкри преди ден обява на " Ню Йорк Таймс ". Това обаче става през търговски покупко-продажби с трети страни - американски и европейски държавни управления и компании.

General Valerii Zaluzhnyi: “I am sincerely grateful to our partners for the assistance and unwavering support in these hard times.”

Our Friendship is our Victory.????????
— MFA of Ukraine???????? (@MFA_Ukraine)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР