Кръстовище-капан в столичния квартал „Дружба“, на което само през последната

...
Кръстовище-капан в столичния квартал „Дружба“, на което само през последната
Коментари Харесай

Кръстовище-капан в „Дружба“: За 1 г. има 10 тежки катастрофи

Кръстовище-капан в столичния квартал „ Дружба “, на което единствено през последната година са станали 10 тежки произшествия. Опасното кръстовище е сред улиците „ Димитър Пешев “ и „ Обиколна “.
Снимка: btvnovinite.bg
Ралица Александрова катастрофира преди две седмици на това място. По думите ѝ случаят е бил извънредно сериозен, тъй като колата ѝ ще бъде бракувана.

„ Може да си визиите какъв брой мощен беше ударът. Ние се завъртяхме на 180 градуса, Аз бях с двете си деца. Тоест не беше лек градски случай. Това си беше случай, който можеше да е съдбовен “, добавя тя.
Снимка: btvnovinite.bg
Тя е ударена от лидер, който се е заблудил, че движейки се по „ Обиколна “ е с преимущество. Знакът за път с преимущество визира рампа на склад, а не въпросното огромно кръстовище.

От другата посока на „ Обиколна “ също има капан за водачите - знакът, че излизат на път с преимущество е прикрит от тролейбусен дирек и от дърво.
Снимка: btvnovinite.bg
На същото кръстовище, единствено от началото на годината, са станали 10 произшествия, съгласно данни на КАТ. Пострадали ни описват, че множеството ежедневни произшествия тук се случват, до момента в който има тапи, надлежно са леки и не се записват.

Според наредбите на кръстовището не може да има светофар, тъй като мястото е прекомерно покрай различен светофар. Но кръстовището е натоварено. Няма ден без спор сред водачите.
Снимка: btvnovinite.bg
На мястото към този момент се построява и двупосочна велоалея в едното платно.

Тя не разрешава на рейсовете да вземат завоя без да навлязат в насрещната посока на придвижване, а велосипедистите се оказват в насрещното, без да е ясно по какъв начин и къде могат да продължат.
Снимка: btvnovinite.bg
Отговорност за пътя и знаците носят КАТ и Столична община. Първите дадоха единствено статистика за броя на случаите, а вторите дадоха отговор документално: „ Във връзка с получения сигнал е осъществена инспекция на място, при която е открито, че всички детайли на организацията на придвижване са налични и дават отговор на нормативните условия “.

Обещаха да положат нова маркировка, която да помогне на водачите по-лесно да се ориентират.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР