Кръстиха улица в София на името на Джеймс Пардю, посланик

...
Кръстиха улица в София на името на Джеймс Пардю, посланик
Коментари Харесай

Кръстиха улица в София на името на Джеймс Пардю

Кръстиха улица в София на името на Джеймс Пардю, дипломат на Съединени американски щати в България в интервала 2002-2005 година, който умря предходната година. Носител е на медал „ Стара планина ”.

Пардю беше почетен поради приноса му към развиването на българо-американските връзки и отстояването на правилата и върховенството на закона.

На събитието участваха актуалният американски дипломат Херо Мустафа, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и синът на Джеймс Пардю - Пол Пардю.

„ Добър ден! И с това се изчерпва огромното ми знание на българския език. Благодаря ви, че признавате и отдавате респект на майка ми и татко ми и на заслугите, които имаха в София. Сигурен съм, че мнозина от вас знаят, че те бяха буйни поддръжници на България и културата ѝ ”, съобщи генерал-майор Пол Пардю.

„ Посланик Пардю беше срещу корупцията. И последният ми диалог с него беше обвързван с правовата страна. Той беше предан на тези цели. Фактът, че тази улица ще носи името му толкоз скоро след гибелта му, демонстрира негово въздействие в развиването на България ”, акцентира Н. Пр. Херо Мустафа.

Изключително изтъкнатият посланик Джеймс Пардю беше дипломат на Съединени американски щати в България от 2002 до 2005 година и остана непосредствен другар на България до гибелта си през юни 2021 година Разположена в непосредствена непосредственост до София Тех Парк, тази нова улица символизира модернизацията, нововъведенията и изковаването на общия път напред за нашите две народи. Ние от общността на Посолството сме горди да забележим признанието на наследството на дипломат Пардю и да продължим неговото положително дело, написа в формалната страница на посолството на Съединени американски щати във ФБ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР