Кръстиха Енисей свръхтежка руска ракета-носител, чиито първи полет трябва да

...
Кръстиха Енисей свръхтежка руска ракета-носител, чиито първи полет трябва да
Коментари Харесай

Руснаците строят ракета Енисей за полети до Луната и до Марс

Кръстиха " Енисей " свръхтежка съветска ракета-носител, чиито първи полет би трябвало да бъде през 2028 година от космодрума Восточный. Официалното наименование бе обявено от шефа на Роскосмос Дмитрий Рогозин в неговия микроблог в Twitter, заяви ТАСС.

" Сега е подписан подробен план-график за основаване до 2028 година ракета-носител от свръхтежък клас (клас " Енисей " ), написа Рогозин.

Той посочи, че ракетата се създава от РКК " Энергия ", РКЦ " Прогресс " и Център " Хруничев ".

В края на декември от Роскосмос разгледаха концепцията за основаване на свръхтежка ракета. В качеството на първа степен ще бъдат употребявани блокове на ракетите " Союз-5 ", трета степен ще бъде основана в границите на плана на ракетите " Ангара-5В ", която се създава в Център " Хруничев ".

Както се отбелязва в корпорацията " в изискванията на жестоки бюджетни ограничавания всички съставни елементи на ракетите от свръхтежък клас би трябвало да имат вероятност на независима летателна процедура и серийно произвеждане ".

Съобщава се, също, че окончателния вид за техническия образ на свръхтежките ракети на технико-икономическото обоснование на плана и федералната целева стратегия ще бъдат показани на управлението на страната при започване на 2019 година

Руската свръхтежка ракета-носител в сходство с планови структури на първия стадий би трябвало да може да изведе на ниска околоземна орбита над 70 т товари. Нейната съществена задача е да обезпечи полетите в далечния космос, в частност, към Луната и към Марс.

Планира се, че строителството на инфраструктурата под тази ракета на космодрум Восточный ще стартира в 2026 година

Първият й запуск ще бъде през 2028 година Според плановете на Роскосмос, основаването на свръхтежка ракета и строителството на инфраструктура под нея ще коства над 1,5 трлн. рубли (около 21 591 867 638,97 щ.д.). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР