Краставиците са полезни за здравето. Те са богати на фибри

Краставиците са полезни за здравето. Те са богати на фибри ...

За какво може да ползвате сока от краставици?


Краставиците са полезни за здравето. Те са богати на фибри и витамини. Съдържат и изобилно количество вода, което хидратира тялото. Включваме ги в повечето рецепти за салати. Често забравяме, че от краставиците можем да си приготвим и прясно изцеден сок.

Сокът от краставици е незаменим дар от природата. Той е изключително полезен по няколко причини. Можете да го използвате и в домакинството по различни начини.

Ето защо да пиете сок от краставици колкото се може по-често и за какво още да го използвате.

Сокът от краставица има свойството да извлича лошите миризми от помещенията. Поставете го в чаша в някое ъгълче на стаята или друго помещение и неприятните миризми скоро ще изчезнат.

Вместо препарат против замъгляване на стъкла и огледала

Напръскайте огледалото или стъклото на автомобила си със сок от краставица. Той ще помогне да премахнете влагата, която замъглява стъклата и огледалата. Използвайте микрофибърна кърпа.

Против махмурлук

Ако сте прекалили с алкохола предната вечер, сокът от краставица може да ви помогне да облекчите симптомите на махмурлук. Можете да го добавите и към шейк или смути.

Против лош дъх

Редовното пиене на сок от краставица може да подпомогне балансирането на флората в устната кухина. Това допринася за неутрализиране на действието на вредните бактерии и потиска лошия дъх. Сокът от краставица оставя свежест в устата и се бори с възпалителните процеси в лигавиците.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg