Краставиците принадлежат към семейството на тиквичките, но повече от това

...
Краставиците принадлежат към семейството на тиквичките, но повече от това
Коментари Харесай

Краставиците и техните опасни странични ефекти

Краставиците принадлежат към фамилията на тиквичките, само че повече от това те обезпечават многочислени изгоди за здравето, за които доста от вас евентуално още не знаят. Повечето хора знаят, че краставиците оферират ободрителен и апетитен усет заради огромното си наличие на вода. Поради тази причина краставиците също могат да оказват помощ за намаляване на дехидратацията. Освен това те са вкусни за консумация през горещо време.

До тук всичко е ОК, само че с изключение на всичките изгоди които несъмнено съществуват при потреблението на краставицата и за които надали има човек който да не е чувал, има обаче и други странични и отрицателни резултати, за които доста хора не знаят.

Научете кои са те!

Дисбаланс на функционалностите на тялото

Когато се одобряват в предложеното количество, краставиците могат да подкрепят хидратацията и да подобрят здравето на пикочните пътища. Яденето им в остатък обаче ще провокира неприятни странични резултати.

Поради диуретичното си свойство и високото наличие на вода, потреблението на повече краставици може да усили честотата на уриниране, което ще усили възможностите за загуба на повече течности. Загубата на течности значи основаване на дисбаланс в работния развой на организма, който може да докара до дехидратация и други опасности, свързани със здравето.

Освобождаване на нездравословни свободни радикали

Краставиците са богати на витамин С и други противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Когато се употребяват в вярното количество, свободните радикали се blockират, което води до здрава имунна система. В противоположен случай нездравословните свободни радикали се освобождават в тялото, причинявайки увреждане на клетките на тялото. По този метод усилва възможностите за кожни проблеми, рак и други.

Затруднено действие на бъбреците

Съдържанието на калий в краставиците обезпечава съответни изгоди за здравето, когато се приема вярно. В противоположен случай това ще попречи на бъбречните функционалности, което може да докара до бъбречна непълнота и нараснали шансове за други здравословни проблеми в сърцето и нервната система.

Рискове от отрови.

Сред многото изгоди за краставиците за здравето е кукурбитацин, само че потреблението на прекалено много от това свойство може да докара до съществени странични резултати. Яденето на повече краставици от нужното количество може да аргументи отрови в тялото, вместо да отстрани токсините от тялото.

Алергични реакции

Някои хора също могат да бъдат алергични към краставици. Изследването демонстрира, че някои хора са алергични към някои зеленчуци, плодове и храни, като пъпеши и чай от лайка, измежду доста други. Когато човек е алергичен към упоменатите храни, той също е доста евентуално да е алергичен към краставици.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР