Красотата винаги е била и ще продължава да бъде в

...
Красотата винаги е била и ще продължава да бъде в
Коментари Харесай

За филърите с любов

Красотата постоянно е била и ще продължава да бъде в очите на този, който я възприема. Днес в деня на любовта обаче, взехме решение да си поговорим повече за това какво ни кара да се усещаме красиви и каква е ролята на естетичната медицина в цялата тази формула.

За да бъде диалогът в действителност забавен, ви срещаме и с доктор Нора Буеши, която ни описа за тези дребни легенди и митове, витаещи към момента към процедурите с филъри. Д-р Буеши е притежател на профилирана процедура по клинична и естетична дерматология " Буеши Дерм ". Има ползи и специализации в редица посоки на дерматологичната материя, влючващи: Естетична и лазерна дерматология от 2008 година, редом с придобиването на компетентност по Клинична дерматология и венерология 2008-2012 година в " МУ Св.Георги " в гр. Пловдив. Тя членува в Българското дерматологично сдружение, а от 2017 е член и на Българската асоциация на естетичните кожни лекари (БААД).

Д-р Буеши има вяра, че положителният експерт е и естет в дерматологично направление - две страни, които за нея са неразривно свързани. Естеството на работа на доктор Буеши изисква умеене за работа и схващане на хората, по тази причина нейна съществена грижа при работа с пациентите е да откри връзка с тях и те да се усещат в сигурни ръце, още от първата среща. " Със своята активност главно целя да запазя на първо място здравето на индивида, да запазя естествената му харизма, да подкрепям салдото сред здравето, младостта и сияйността на кожата ", споделя доктор Нора Буеши.

Понякога хората считат, че естетичната медицина и процедурите при нея изискват смяна на естественото лъчение и черти на човек. Д-р Буеши, споделете какви са най-честите легенди свързани с процедурите, на които попадате?

Първата и съществена илюзия, е че единствено пластичната хирургия може да поправя недостатъци и да спре времето. Това изказване се отхвърли през годините изцяло! Анти-ейдж протоколите са комбинирани. Те от ден на ден се допълват и стават все по-комплексни. В нашето лице има разнообразни по компактност структури, които изцяло си взаимодействат. Костите да вземем за пример също стареят, по тази причина възобновяване става във всички тези посоки. С времето виждаме, че дермалните филъри са най-ефективният инструмент, с който да преборим признаците на времето по лицето и да вършим корекции, които дават естествени резултати.

Втората най-честа илюзия, е че с един тип филър могат да се работят всички индикации и 1 мл. е изцяло задоволителен да се реализиран тези корекции вечно.

Разбира се, че не е по този начин и този мит беше разрушен изцяло през годините. Важна е цялостната и своевременна грижа. Естетиката е предварителна защита. Да не се позволяват да се натрупат обилни дефицити. Адекватната козметична грижа би трябвало да се съчетава с верни привички - сън, отмора, хранене и двигателна интензивност. Като експерт за мен е доста значимо да разгадавам и на продукта, с който работя. Важно е той да им задоволително богата гама, само че в това време да е първокачествен и да отговоря на най-високите стандарти в естетичната медицина, с цел да мога да предложа в действителност реалистични и естествени резултати на клиентите си. Всичко изброено дотук е значимо за крайния резултат от процедурата.

В този ред на мисли филърите на Belotero, с които аз обичам да работя, разполагат със сериозна гама от артикули, от които избираме най-подходящия по отношение на самостоятелните особености на лицето. Belotero има артикули подобаващи както за попълване на по-дълбоки, по този начин и на по-фини бръчки (Belotero Intense и Belotero Soft), артикули, с които да се фокусираме върху моделирането и възобновяване на размери, като Belotero Volume.

Belotero разполага и с гама особено основана за устните - Belotero Lips Shape от 0.6 мл., който е предопределен за придаване на размер на устните и Belotero Lips Contour 0.6 мл. - предопределен за контуриране. Те могат да се употребяват както независимо, по този начин и в композиция. Чрез толкоз богата гама от артикули имаме опция да съвместим най-правилните, които да отговорят най-точно, на упованията на пациента.
 Снимка 563504

Д-р Буеши, гамата на Belotero в действителност е богата, само че какво я отличава от останалите филъри на пазара?

Серията Belotero на немската компания Мерц Естетикс съдържа хиалуронова киселина, получена по биотехнологичен способ. Тя има натурален генезис, който обезпечава сигурност, цялостна биосъвместимост с тъканите и 100% биоразградимост. Типично за немската просвета, качеството на филърите Belotero поддържат извънредно високо равнище. За това могат да свидетелстват не просто думите ми, само че и редица самостоятелни изследвания, които съпоставят няколко типа артикули, показвайки преобладаващите на пазара. Именно този вид филъри, бихте желали да поставите в лицето си.

Да се върнем на митовете свързани с филърите. Имате ли други, които са постоянно срещани?

Разбира се. Третият най-често срещан мит в моята процедура е обвързван със сляпото имитиране на трендове, на модели от обществените платформи и имитирането визията на известни лица.

Всеки е неповторим самичък по себе си! Подборът на техника, артикул и резултатът от процедурата изцяло зависят от самостоятелните особености на човек. Затова и дерматологичната консултация е първата и най-важна стъпка към по този начин мечтаната смяна. С нея се преценя дали лицето насреща има реалистични упования, дали мечтаната смяна подхожда на неговата анатомия, дали има кожни положения или болести които биха могли да попречват процедурата или да отключат редица затруднения и така нататък Затова на всеки пациент предлагам преди да подходи към процедурата деликатно да избере експерт, с който ще работи и да заложи на обстойна консултация предшестваща всяка една процедура.

За мен е доста значимо да подчертая в диалога ни, това кой би трябвало да прави процедури с филъри и кой не. Това са само и единствено кожни лекари, пластични хирурзи и лицево-челюстни хирурзи. Само тези три специалности преценяват освен анатомичните дадености, само че и по какъв начин стареят тъканите, кои положения и болести на кожата и меките тъкани са противопоказни за използване на дермални импланти. Физиологията, кожата и меките тъкани са от изключителна значимост, с цел да се реализиран трайни, естетични и хармонични резултати освен моментно, само че и във времето.

Съветът ми е, когато се двоумите към кой експерт да се насочите, да се обърнете към (БААД) и да потърсите референции за съответния експерт.

Със сигурност ще се вслушаме във всички препоръки на доктор Нора Буеши. И в любовта и в естетичната медицина е значимо да се вслушваме освен в сърцето, само че да имаме и явен разсъдък и взор над цялата картина към себе си. За да сме щастливи, да се усещаме красиви и да сияем както от вътрешната страна и извън, можем да се доверим на себе си и на верния избор на процедура, която ще накара естествените ни преимущества и черти да заблестят с още по-силна светлина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР