Красиви църкви, велика история и фантастично вино - това са

...
Красиви църкви, велика история и фантастично вино - това са
Коментари Харесай

"Красиви църкви" и "фантастично вино" впечатлиха новия посланик на Нидерландия в България

Красиви църкви, велика история и фантастично вино - това са първите усещания от България на новият дипломат на Нидерландия Бен загар Тъшер. Тя връчи през днешния ден акредитивните си писма на президента Румен Радев. В " Туитър " Тен Тъшер споделя още, че откогато е в София, е съумяла да посети и Археологическия музей.

Тен Тъшер е родена през 1961 в Хенгело, Нидерландия, оповестяват от посолството. През 1985 година приключва магистратура по шведски език и литература в университета в Хронинген и през същата година постъпва на работа в Министерството на външните работи, заемайки разнообразни позиции с фокус върху съдействието за развиване, филантропичната помощ, човешките права, Централна и Източна Европа, както и младши дипломатически позиции в посолствата в Зимбабве, Чехия и Словакия.

От 1996 до 2003 година госпожа Тен Тъшер е Заместник-ръководител на Дирекция " Източна Европа " в Министерство на външните работи, с фокус върху връзките с Русия, както и началник на дирекцията, отговаряща за въпросите, свързани с развиването на дамите.

В интервала 2003 – 2009 година тя е Временно изпълняващ длъжността дипломат на Нидерландия в Гватемала, година по-късно е назначена за дипломат, а през 2007 година става дипломат в Бангладеш.

Very happy to have started my work in #Bulgaria#Sofia just in time for the EU Presidency @EU2018BG! Country has beautiful churches, a great history, fantastic wine and much more. pic.twitter.com/shgSKAYMXY
— Bea ten Tusscher (@beatentusscher) December 1, 2017

От 2009 до 2012 година Беа загар Тъшер е Директор по въпросите на човешките права, половете, положителното ръководство и филантропичната помощ в Министерство на външните работи. През 2012 година и 2013 година тя е Временно изпълняващ длъжността дипломат в Азербайджан, Кипър и Унгария.

През 2013 година госпожа Тен Тъшер е назначена за дипломат в Норвегия (с акредитация и в Исландия), а от през днешния ден тя е дипломат на Нидерландия в България.

Посланик Беа загар Тъшер има експертиза в областите на икономическата дипломация и бизнес-развитието, енергетиката, съдействието за развиване, човешките права и върховенството на закона, равенството сред половете, филантропичната помощ, демократичните и икономическите промени. Владее холандски, британски, френски, немски, испански и шведски език.

Омъжена е за Рийн ван Виър, който я съпровожда в България.

Посланик Тен Тъшер може да бъде следвана в Туитър на адрес @beatentusscher.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР