Красиви създания показва Николай Ангелов-Гари в своята живописна изложба в

...
Красиви създания показва Николай Ангелов-Гари в своята живописна изложба в
Коментари Харесай

Чаровната естетика на Гари лъха от изложбата на художника в галерия Възраждане

" Красиви създания " демонстрира Николай Ангелов-Гари в своята живописна галерия в пловдивската изложба " Възраждане ". Творбите може да се прегледат онлайн, в салона, също по този начин на уеб страницата и на фейсбук страницата на галерията до 11 декември.   
" Новата галерия на Гари е отдадена на дамата в разнообразни нейни превъплъщения. Тя е Ева - изкушаваща, тя е нимфа или балерина, тя е победителка на кон. Красивите облици насищат картините с великолепие, обаяние и поетичност. Има и благ визити, с цел да се докоснем, въпреки всичко, и до небето. Морето се усеща постоянно в творбите, въпреки и умалено до вода в домашни условия. От цялата експозиция лъха чаровната хармония на художника ", написа галеристката Краси Алексиева.
Николай Ангелов-Гари е роден през 1978 година През 2003 година приключва ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ", компетентност " Скулптура ". От 2009 година е член на Дружеството на художниците в Бургас. От 2012 година е член на Б.И.С. - Българско иконографско съдружие. През 2018 година приключва магистратура " Графика и графични връзки " в ШУ " Епископ Константин Преславски " и магистърски клас " Graphic Art " в Bucharest National University of Arts/UNArte " в Букурещ, Румъния. Член е на " FineGraffArt " от 2023 година Твори в " Garyeli " - Art Studio & Gallery в Бургас, където живее и работи.
Има осъществени 26 независими изложения и голям брой участия в общи експозиции. Участвал е и в пленери и фестивали за изкуство. Проектирал и извършил е над 18 плана за фрески на манастири, църкви и храмове. Носител е на влиятелни награди.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР