Красивата ученичка Сара Младенова спечели титлата “Мис България. Култовият конкурс

...
Красивата ученичка Сара Младенова спечели титлата “Мис България. Култовият конкурс
Коментари Харесай

Историята на „Мис България“: От началото на конкурса досега

Красивата ученичка Сара Младенова завоюва купата “Мис България ”. Култовият конкурс за хубост към този момент е на съвсем 100 години, а историята му е колкото дълга, толкоз и спорна, написа каналът на във vbox7. Ето някои от най-интересните моменти:
                 

Скандалният старт на надпреварата

Първото издание на състезанието “Мис България ” се организира през 1929 и е проведено от вестник “Зора ” . Регламентът на надпреварата е закостенял, както може да се чака от времето: участничките би трябвало да са българки на възраст сред 16 и 25 години и – най-важното, да са неомъжени. Освен това, състезанието се не разрешава за ученички . Реакциите по отношение на събитието са меко казано смесени: тогавашното българско женско общество дефинира “Мис България ” като “гавра с морала, добродетелта и образованието ” .

Първата победителка

Първата “Мис България ” става Люба Йоцова . Тя печели, когато е на 22 години, а купата ѝ носи както кариера на модел, по този начин и статуса на фешън икона в българския елит . Създаден е парфюм с името ѝ, а известна тютюнева фабрика даже пуска линия цигари с нейна фотография. С други думи, Люба се трансформира в нещо като инфлуенсър за времето си!

Лицата на състезанието

През годините надпреварата е дало старт на доста сполучливи български модели. Може би най-известната " Мис България ” е Евгения Калканджиева , която печели короната през 1995 година и се класира 6-та в надпреварата “Мис Свят ” (най-високият ранкинг, получаван от българка). В следствие Жени застава отпред на лична фешън организация и взе участие в редица ТВ формати като VIP Brother и “Къртицата ” по NOVA. Други знакови носителки на купата са Таня Карабелова ( “Мис България 2001 ”) и Славена Вътова ( “Мис България 2006 ”).

Най-оспорваната " Мис България ”

Не всички носителки на купата “Мис България ” са посрещнати еднообразно задушевно. През 2009, скандал провокира успеха на Антония Петрова . Мнозина измислят обидни прякори на моделката и загатват, че короната ѝ е била подсигурена с нечестни средства.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР