Красивата коса зависи в огромна степен от здравата кожа на

...
Красивата коса зависи в огромна степен от здравата кожа на
Коментари Харесай

Дълбоко почистване на скалпа за здрава коса

Красивата коса зависи в голяма степен от хубавичко кожа на главата.

Когато скалпът ни е чист, уравновесен, без насъбрани замърсявания, корените на косата могат да дишат свободно. Така косата е подхранена и лъскава.

От друга страна, всекидневно по скалпа ни се натрупват себум, пот, прахуляк и останки от спрейове за коса, пяна, лак и други . С времето това може да “задуши ” космените фоликули и да докара до загуба на жизнеспособност и искра, както и до косопад.

Решението е просто – надълбоко разчистване на скалпа и лек пилинг.

Открихме за вас една налична и лесна домашна рецепта , на която си коства да се доверим един път седмично. Всичко, което е нужно за разчистване на кожата на главата в дълбочина, са шампоан за коса и още две налични съставки!

– Една доза шампоан за коса;
– Сода за самун – една супена лъжица с връх;
– Няколко капки масло от чаено дърво.
 Дълбоко разчистване на скалпа за здрава коса

Тайната е в това, че содата за самун има внимателен пилинг резултат, а чаеното дърво се бори с възпаленията и има детоксикиращо деяние. Измивайте косата си един път седмично с този микс и мигновено ще усетите кожата на главата си по-чиста! Особено потребно е, в случай че в това време вършиме терапия срещу косопад и нанасяте в корените подсилващ лосион или ампули – след пилинга, потребните субстанции в тях ще се усвоят доста по-пълноценно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР