Красивата кожа не е дар от природата - нито при

...
Красивата кожа не е дар от природата - нито при
Коментари Харесай

9 тайни трика за красива кожа

Красивата кожа не е подарък от природата - нито при дамите, нито при мъжете. Тя е реализирана посредством вярна грижа.

9 секрети, които ще оказват помощ и на двата пола да поддържат кожата си безупречна за години напред, без значение от вида й, написа Bright Side.

1. Методът " 4-2-4 “.

Това е процедура, при която лицето се масажира с хидрофилно масло в продължение на 4 минути. След това за още 2 се почиства с ексфолиант. Когато приключите, изплакнете лицето си с хладка вода в продължение на още 4 минути.

Този почистващ развой е прочут като 2-степенно разчистване.

2. Използвайте гъба " Конджак ".

Това е гъба, която е направена от корените на растението Конджак, публикувано в Азия. Той е 100% естествен артикул, подобаващ за всеки вид кожа.

Преди приложимост оставете гъбата в топла вода за няколко минути, до момента в който омекне. След като я изцедите, започнете да почиствате лицето си с кръгови придвижвания, започвайки от челото и слизайки надолу до брадичката.

Подходяща е за ежедневна приложимост, като на 1-2 месеца е хубаво да се подмени с нова.

3. Погрижете се за лицето си един път седмично със специфична стратегия от серуми, емулсии и есенции.

В Азия употребяват към 17 продукта, с цел да почистват лицето си. Всички те би трябвало да се ползват по следния метод: Първо се нанасят козметичните артикули с по-лека текстура. Това може да бъде тоник за лице. Той се употребява, откакто се почистили лицето си с мицеларна вода, да вземем за пример.

Този артикул е основан, с цел да увеличи Ph равнищата по повърхността на кожата. Повечето такива артикули през днешния ден съдържат антиоксиданти и други потребни съставки, които служат като предварителна стъпка преди почистването на лицето със идващия тип артикули:

А точно – по-плътните по текстура - серумите. Те съдържат основни дейни съставки, които са ориентирани към битката с тъмните петна по кожата, бръчките, изсушаването. Съставките на един серум нормално са по-концентрирани, в сравнение с тези в един хидратиращ крем, да вземем за пример.

И най-после кремовете и емулсиите. Преди да ги нанесете обаче, първо би трябвало да сте изпълнили процедурите от нагоре. Чак тогава " запечатвате “ почистващия развой с крем или емулсия - като всеки от тези два продукта е друг, съгласно вида кожа и възрастта.

Изпълнението на тези стъпки ще всмуква кожата ви с оптималното количество възстановяващи съставки.

4. Слънцезащитата е една от главните практики за закъснение процеса на стареене на кожата. Според кожните лекари най-сигурният метод да знаете, че лицето ви е предпазено от рисковите UV лъчи, е като употребявате крем с фактор 50.

5. Оризова вода за по-красива кожа.

Векове наред оризовата вода се употребява за по-красива кожа и коса. Редовното измиване на лицето с нея ще направи кожата ви мека и гъвкава, както и ще усъвършенства нейния цвят и тонус. Тази чудотворна субстанция може да бъде прилагана и за косата.

При момента за изплакване на косата от шампоана, Оризовата вода може да отстрани шампоана от косата ви по време на къпане доста по-добре, в сравнение с елементарната вода от душа.

6. Добавете мента и зелен чай към листата с продуктите си за лице.

Те са значим детайл в грижата за кожата. Двата продукта се съдържат в редица маски за лице, кремове срещу бръчки, емулсии и други Честото потребление на мента и зелен чай, даже и в храната и напитката, ще добави доста по-здрав тип на кожата ви и ще й придаде искра.

7. Превръщайте продуктите в пяна, преди да ги нанесете върху кожата си.

Мъжете и дамите би трябвало да заобикалят втриването на козметичните артикули непосредствено в кожата. Вместо това ги нанасяйте с леки придвижване, в по-малки количества, като по този метод ще спомогнете за по-доброто кръвообръщение на кожата на лицето, ще подсилите възстановителните процеси и тези за подмладяване.

За да предизвикате пяна, използвайте козметични мрежи, предопределени за подобен вид процедура.

8. Постигнете свежа и безупречна кожа.

След като почистите добре с ексфолиращи артикули кожата си, прибавете маска за избелване. Вземете половин чаена лъжица захар и 1 чаена лъжица сандалово дърво на прахуляк. Смесете добре. Необходим ще ви бъде и половин нарязан домат за разчистване на кожата. Внимателно втрийте домата в кожата си и сместа от захар и сандалово дърво за към 5-10 минути. Изстискайте домата, с цел да нанесете хубаво неговия сок. След втриването измийте кожата си с хладка вода.

За избелващата маска ще ви е нужен един картоф. Вземете цедилка и отцедете сока от разрязания картоф. Добавете 2 чаени лъжици оризово брашно, 1 чаена лъжица мед, 4 чаени лъжици сок от картоф и 3 чаени лъжици лимонен сок. Разбъркайте добре. Нанесете гъстата примес върху кожата си и оставете да постои за 30-40 минути. След това масажирайте деликатно за към още 2-5 минути. Накрая измийте с хладка вода.

9. Използвайте масла.

Не единствено върху лицето си. Можете да употребявате органични масла като косово, от авокадо, даже зехтин – за другите елементи на тялото и за разнообразни резултати.

Кокосовото масло подхранва кожата ви, а зехтинът ще придаде безукорен загар, без да провокира ненужни реакции върху кожата. Имайте поради, че някои масла не попиват незабавно, тъй че ги нанасяйте вечер, преди лягане, а заран – в по-умерени количества.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР