Красивата кожа е една от най-добрите инвестиции в красотата. Но за

...
Красивата кожа е една от най-добрите инвестиции в красотата.
Но за
Коментари Харесай

4 съставки в козметиката, които правят кожата идеална

Красивата кожа е една от най-хубавите вложения в хубостта.

Но с цел да изберете вярната козметика, с която да я поддържате, би трябвало сте наясно кои са наложителните съставки, с цел да ги търсите в beauty продуктите. Даваме ви няколко насоки:

Слънцезащитни филтри

 4 съставки в козметиката, които вършат кожата идеална

Ако не позлвате слънцезащитни артикули, време е да започнете. Тази козметика е първата отбрана за кожата от ултравиолетовите лъчи и от свободните радикали. Тяхното влияние може да провокира прибързано остаряване и рак на кожата.

Антиоксиданти

 4 съставки в козметиката, които вършат кожата идеална

Тези субстанции предотвратяват окислителния развой в клетките на кожата. Един от най-мощните антиоксиданти е витамин С. Той стабилизира свободните радикали и пази кожата от увреждания. Освен това този витамин оказва помощ за изсветляването на цвета на лицето и намаляването на пигментните петна, заглажда фините бръчици и подтиква производството на колаген. Може да го откриете като обособена съставна част в серуми, кремове и маски, или в комбиниране с други мощни антиоксиданти – като витамин D да вземем за пример.

Да се погрижим за хубостта си преди плажа

Ретинол

 4 съставки в козметиката, които вършат кожата идеална

Ретинолът – това е витанмин А и неговите проозводни. Това вещество усилва производството на колаген, понижава забележимите бръчици, минимизира порите и изравнява цвета на лицето. По-просто е да се каже следното: на процедура няма недостатъци по кожата, които ретинолът да не може да поправи. Трябва да знаете обаче, че той прави кожата по-чувствителна към слънчевата светлина, по тази причина изпозлвайте съставна част №1 в козметиката рационално.

Масла

 4 съставки в козметиката, които вършат кожата идеална

Общото в огромното многообразие на козметични масла е, че всички те съдържат вода. Така че, когато ползвате масла, вие получавате максимума ефикасни съставки за кожата, косата и ноктите. Но това не значи, че би трябвало да ползвате извънредно и единствено масла и да забравите за останалите козметични артикули. Но, в случай че комбинацията от масло от авокадо, жасмин и семена участва най-малко в един от продуктите ви за грижа за хубост – това е съвършен вид.

Снимки: Profimedia

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР