Красивата фигура не се постига със строги диети, а с

...
Красивата фигура не се постига със строги диети, а с
Коментари Харесай

Ето защо трябва да ядете кисело мляко след тренировка

Красивата фигура не се реализира със строги диети, а с уравновесено хранене и тренировки. Важно е да спортуване, само че е значимо и какво хапвате преди и след подготовка. Що се отнася до това има най-различни отзиви. Кои храни дават сила и кои я възвръщат. Нека забележим каква е ролята на киселото мляко след подготвителния ви режим и по какъв начин то би трябвало да се трансформира в част от ежедневното ви меню.

Когато снабдявате тялото си с вярна храна, вие му осигурявате сила и мощ да издържи интензивна подготовка, а след това и да се възвърне след нея. Именно това е задачата на храненето след подготовка – възобновяване на мускулните нишки и на запаса от протеини, който е бил изразходен по време на физическата ви интензивност. Ако се чудите какво да хапнете след подготовка, пробвайте кисело мляко.

Може би не подозирате за изгодите от този артикул, само че той е извънредно подобаващ за изразходване след тежка физическа интензивност. Киселото мляко съдържа в себе си мазнини, протеини и въглехидрати – всички детайли, значимо за укрепването на тялото и възобновяване на мускулите. То ги съдържа в уравновесени количество, което го прави съвършена храна за след подготовка.

Разбира се, най-важна роля имат протеините. В чаша пълномаслено мляко има 20 г протеин, по този начин необходим на организма. Освен това, киселото мляко е богато на калций – детайл, който се грижи за построяването и поддържането на здравината на костите. То съдържа огромни количества, които са нужни на тялото, с цел да действа вярно. Хапвайки кофичка кисело мляко след подготовка, вие се грижи за вашите кости и мускули, тъй като калцият предизвиква и растежа им.

Протеините, съдържащи се в киселото мляко, са значими освен за построяването на мускулна маса, само че и за вярното изгаряне на мазнини, поради ускоряването на метаболитните процеси. Освен протеини, киселото мляко съдържа цинк, калий и витамини от група В, извънредно значими за спортуващите хора.

Освен след подготовка, може да си хапвате кисело мляко и заран. Неслучайно, едни от най-често срещаните и желани закуски съдържат кисело мляко, плодове и овесени ядки. Това е добре позната композиция на последователите на здравословното хранене и хората, водещи деен метод на живот. Може да си вършиме разнообразни съчетания сред плодовете и тази закуска да не ви омръзне доста дълго време. Дори да стартирате деня си по този метод, след подготовка отново си хапнете кисело мляко, с цел да набавите изразходените субстанции при физическото натоварване.

Киселото мляко зарежда тялото с протеини и потребни въглехидрати, от които то се нуждае. Снабдете го с тях по този апетитен и прелестен метод, ще се почувствате ужасно!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР