Красивата фигура е резултат от редовни тренировки и балансирана диета.

...
Красивата фигура е резултат от редовни тренировки и балансирана диета.
Коментари Харесай

Kaкво да ядем след кардио?

Красивата фигура е резултат от постоянни тренировки и уравновесена диета. Кардиото (бягане, плуване, вървене, колоездене) спомага за подсилване на сърдечно-съдовата система, насърчаване на устойчивост, намаляване.
Няма да кажем нищо ново, потвърждавайки, че преди и след интензивни тренировки, би трябвало да се храните вярно. Не гладувайте, с цел да отслабнете. Спортът изисква мощ и устойчивост. И в случай че след час се чувствате изтощен, би трябвало да измененията нещо. Мисля, че би трябвало да стартираме със здравословна диета. И го вършим по-добре с ястия, богати на въглехидрати и протеини.
Какво да включите в менюто
Предлагам подобен лист от артикули, които са потребни за тези, които избират сърдечно- съдовите (кардио) извършения. Те могат да бъдат комбинирани.
1. Източник на протеин:

кисело мляко, кефир;
извара;
омлет от яйчен белтък;
варено (печено) телешко месо;
пиле (кърма);
риба;
гъби;
бобови растения.
2. Сложни въглехидрати:
зърнени храни (с изключение на грис и ориз);
пълнозърнест хляб;
плодове, не прекомерно сладки плодове (с изключение на грозде, банани);
Тялото се нуждае от въглехидрати. След интензивно кардио подготовка, би трябвало да включите ястия от въглехидрати в менюто, с цел да попълните енергийните си ресурси. Не всички въглехидрати са еднообразно потребни. Изберете зърнени храни, плодове, зеленчуци. Те са богати на хранителни субстанции. Но сладкишите са празни калории, по-добре е да ги откажете. Искам да насоча вниманието ви към млечни артикули и бобови растения. Те съдържат въглехидрати и протеини, които подкрепят възобновяване на мускулите.
Продуктите от цели зърна усъвършенстват метаболизма. От зърнените култури се избират царевица, елда, овесена каша, кафяв ориз (неполиран), киноа. Като спомагателен бонус, фибрите в овесената каша оказва помощ за понижаване на равнищата на холестерола. Любителите на овесена каша не би трябвало да купуват подготвени сладки смеси с доста добавки. Най-полезните зърнени култури, се накисват от вечерта. На сутринта можете да добавите малко сушени плодове, една супена лъжица мед или кисело мляко.
Въглехидрати плюс протеин оказват помощ за възобновяване на мускулите. Пастата не би трябвало да се подготвя от пшеница. Оризовите спагети са опция без глутен, с деликатна консистенция и мек усет, който е подобаващ за всички типове сосове. Месото с високо наличие на протеин форсира метаболизма и обезпечава спомагателна сила. Добавете обичаните си пресни зеленчуци като източник на спомагателни витамини и фибри. Например, можете да ядете овесена каша с кисело мляко или яйчен белтък за закуска, да ядете каша от елда с варено телешко месо и да приготвяте зеленчукова салата с риба за вечеря, като добавяте крутони от пълнозърнест самун. Салата би трябвало да се дресира със зехтин, който е богато на витамин Е

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР