Красива русокоса ловджийка гръмна първия си глиган!Дамата с точен мерник

...
Красива русокоса ловджийка гръмна първия си глиган!Дамата с точен мерник
Коментари Харесай

Майка на три деца отстреля глиган

Красива русокоса ловджийка гръмна първия си глиган!

Дамата с прецизен мерник Ваня Лазарова върви на излети от седем години. Но едвам в края на този сезон за отстрел на диви свине, който завърши по-рано този месец, поваля първото си животно.

" Бях на пусия в местността Локвите. На към 30-40 метра имах край себе си добра видимост. Започна излетът, не се чуваха нито гоначите, нито кучетата, само че аз бдях и имах подготвеност за бърза пукотевица, макар че към този момент не се надявах, че ще видя някакво животно. Спазих всичко, което се желае от един ловджия на пусия. Отстрелях глигана с първия изстрел. Той беше над 60 кг. Цялата тръпнех от неспокойствие и наслада. И сътрудниците се вълнуваха като мен. Поздравяваха ме, а някои от тях споделяха: " Вече Ванчето може да заема и най-отговорни постове ". Направих сефтето и се надявам на повече слуки през ловния сезон тази година ", споделя Лазарова пред формалния уебсайт на НЛРС " Съюз на ловците и рибарите в България ".

Ловджийката е майка на три деца. Най-голямото е на 16 години. Казва се Адриан, само че не се интересува от природа и дивеч и минимум от лов, за разлика от 12-годишната си сестра Мария, която се грижи за гончето на фамилията и демонстрира огромен интерес към ловните излети. Момиченцето мечтае да стане авджийка също като майка си. А третото дете е единствено на 2 годинки и още не се знае какъв път ще поеме. Съпругът на Ваня е секретар на ловната дружинка, тъй че фамилията има съществено наличие в излетите. 

Ваня разкрива, че постоянно тренира пукотевица, с цел да е точна в изстрелите си, написа " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР