Красива художествена галерия ще представи Нашият дом е България в

...
Красива художествена галерия ще представи Нашият дом е България в
Коментари Харесай

Светещи фотографии, скулптури и художествено изкуство в пещерна зала представя Мост на небесата

Красива художествена изложба ще показа " Нашият дом е България " в една от залите на пещера " Божия мост " край Враца със светещи фотографии, статуи и художествено изкуство.

Инициативата е част от грандиозната двудневен фестивал „ Мост на небесата ", проведен от патриотичната фондация с идеолог арх. Пламен Пламенов Мирянов по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена и Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската писменост. Мероприятието е планувано за 20 и 21 май край скалния феномен до с. Лилюче.

Снимките на български естествени явления в невъобразим до момента живописен вид могат да бъдат видени от участниците във фестивала. Някои от фрагментите са снимани по време на национални фестивали и празници, други са част от самодейностите на организацията, свързани със опазване на българщината и националната памет, възникване на родолюбиви и патриотични усеща.

Фотосите са неповторими и тъй като са напълно авторски, дело на самия арх. Пламен Мирянов и негови екип, които неуморно обикалят страната, с цел да снимат изобретателен и съвременен артикул. Тяхната безкористна цел е разпространение хубостта на родината и предпазване на националните обичаи, фолклор и просвета на България.

Празничната стратегия включва голям брой хорове и реализатори, измежду които Софийски духовнически хор, типичен отбор “Кварто”, вокална група “Нуша”, Петя Панева, оркестър „ Филип Кутев “, хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, Женски хор “Ваня Монева”.

В празничната стратегия на двата концерта в гората пред мистичната каменна статуя, ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от профилирано художествено осветяване.

Вдъхновяващи религиозни проповеди под формата на лекции ще бъдат изнесени на втория ден от фестивала в интервала 11.00 - 15.00 ч. и са предопределени както за децата, по този начин и възрастните. Изживяването ще е неповторимо и поради мястото - под свода на мистичния скален феномен “Божия мост”.

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, фондация " Нашият дом е България " ще подари на Фондация “Мечта за дете”, като по този метод ще помогне фамилии с репродуктивни проблеми.

Ето я и програмата на тържествените Пасхални концерти от фестивала „ Мост на Небесата “ на 20-ти и 21-ви май на пещера “Божия мост” – Враца.

Първи концерт на 20-ти май /петък/ от 19:00 ч. – “Животворение” – с присъединяване на Софийски духовнически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, типичен отбор “Кварто” и вокална група “Нуша”.

Втори концерт на 21-ви май /събота/ от 18:30 ч. – “Мост на Небесата” – със специфичното присъединяване на Гласа на България – Петя Панева и оркестър „ Филип Кутев “, хор “Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният”, Женски хор “Ваня Монева”, типичен отбор “Кварто” и други.

През деня на 21.05 май /събота/ ще бъдат проведени безвъзмездни християнски лекции, беседи и проповеди под свода на мистичния скален феномен.

Елате на поляната пред пещерата и се насладете на вкусната врачанска кухня, пробвайте конна езда, пукотевица с лък или издигане с топловъздушен балон.

Събитието се провежда под патронажа на Министерство на културата и с благословението на Негово Светейшество Неофит патриарх Български и митрополит Софийски.

Билети в мрежата на Ивентим:

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР