Красив и функционален преносим компютър, на който можете да разчитате,

...
Красив и функционален преносим компютър, на който можете да разчитате,
Коментари Харесай

Asus ZenBook 14 – стилен лаптоп за бизнес и креативна работа

Красив и функционален портативен компютър, на който можете да разчитате, когато сте в придвижване, без да се притеснявате от изтощение на батерията

Иизключително тънките рамки към екрана доближават размерите на Asus ZenBook 14 до тези на 13,3-инчов ноутбук (източник: Asus)

ZenBook серията портативни компютри от ASUS са познати със стилния си дизайн. Това се удостоверява и с настоящия ZenBook 14, с който ще ви срещнем в сегашния материал.

Моделът предлага елегантна железна структура, като е разполагаем в сребрист и наследник цвят. Веднага вършат усещане извънредно тънките рамки към екрана на устройство. Благодарение на този факт, размерите на модела са по-близки до тези на 13,3-инчов преносим компютър, а тук е разполагаем екран с диагонал 14 инча.

Удобството на NumberPad

Доста забавно изобретение е опцията за вграден в тъчпада дигитален блок (NumberPad), който другояче няма по какъв начин да бъде прибавен към клавиатурата на толкоз плътно устройство. При натискане не специфична икона в горния десен ъгъл на тъчпада се появяват светлинни клавиши. Ако натиснете иконата още веднъж, ще се върнете в общоприетия режим.

Интересно изобретение е опцията за вграден в тъчпада дигитален блок (източник: Asus)

Повече улеснение при писане

Много забавен детайл и откъм дизайн, и откъм функционалност съставлява новаторската ErgoLift панта. Чрез нея и структурата на капака, при отваряне задната част на корпуса се повдига. От една страна това оказва помощ за по-добър комфорт при писане. От друга, подкрепя и охлаждането на компютъра, давайки достъп на повече въздух. Освен всичко по този метод се реализира и по-добър тон.

Размери и продуктивност

ZenBook 14 е извънредно плътно устройство с размерите на лист А4. Дебелината на модела е едвам 15,9 мм, а тежестта е 1,09/1,11 кг. Въпреки това параметрите му са напълно прилични. Серията предлага избор сред Intel Core i7-8565U и i5-8265U процесор в композиция с видеокарта NVIDIA GeForce MX150, която разполага с 2GB лична графична памет.

Сред останалите характерности откриваме още до 16GB LPDDR3 RAM, 1TB PCIe 3.0 x4 SSD или 512GB/256GB PCIe 3.0 x2 SSD и батерия с потенциал 50Wh, която предлага до 14 часа устойчивост с един заряд.

Asus ZenBook 14 е с 13% по-малък по отношение на своя предходник от 2107 година (източник: Asus)

Наличните параметри дават задоволителна продуктивност освен за ежедневните задания, само че и за по-натоварващи приложения и някои по-леки игри. Към това моделът предлага 14-инчов IPS екран с резолюция Full HD и избор за покритие против отражения. Съотношението екран-тяло е цели 92%, с помощта на NanoEdge дизайна. Дисплеят може да пресъздаде до 100% цветовата гама sRGB и има 178-градусови ъгли на видимост.

Клавиатура

Малко по-рано засегнахме тъчпада, само че и клавиатурата заслужава изключително внимание. Тя е с ход на клавишите 1,4 мм и предлага приятна подсветка. Клавишите са огромни и удобни при писане.

Интерфейси и връзки

Не липсват и нужните за всекидневието варианти за свързване. Откъм портове моделът предлага HDMI, USB 3.1 Type-A, USB 2.0, USB 3.1 Gen 2 Type-C, аудио жак и читател на MicroSD памет карти. Безжичната връзка се реализира от двубандов 802.11ac gigabit-class Wi-Fi и Bluetooth 5.0.

В допълнение на всичко това е налична и ASUS SonicMaster стерео звукова система с представители настроени от Harman Kardon.

ZenBook 14 е извънредно хубав и функционален портативен компютър. Можете да разчитате на него, когато сте в придвижване, без да се притеснявате от изтощение на батерията. Освен това наличните хардуерни параметри му разрешават да се оправи безпроблемно с ежедневните задания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР