Красив дамски дуел, който показа, че уважението, честта и спортсменството

...
Красив дамски дуел, който показа, че уважението, честта и спортсменството
Коментари Харесай

Красив дамски дуел изрита Елена от Фермата

Красив дамски двубой, който сподели, че уважението, достойнството и спортсменството са по-важни от всичко, се разигра във „ Фермата “ по Би Ти Ви. Съперничките на Арената демонстрираха както голямо предпочитание за победа, по този начин и мощна съпричастност една към друга. След серия от сложни борби, финансистката Елена Кузмова отпадна, победена от по-младата и по-пъргава треньорка по художествена гимнастика Валерия Дочева.

„ Бъдете положителни, грижете се един за различен и се обичайте. Оставете на назад във времето дребните неща и битовизмите, дано те не ни дефинират като хора “, сподели тя, откакто падна с 2:8.

Конкурентките от тимовете „ Стари герои “ и „ Нови очаквания “ се изправиха една против друга, чудесно готови за идното тестване. Валерия, която е деец от предаването, е побеждавала на Арената в третия сезон. Елена пък победи в тазгодишното премеждие против рускинята Альона Михайлова. Напрегнати, само че и нетърпеливи да премерят сили, участничките се хвърлиха в първата борба - коване на дъсчен мост.

Още с първия удар Валерия нарани ръката си с чука, само че болката не я пречупи. И тя, и Елена продължиха самоуверено напред, като ту едната, ту другата имаше лек превес. Треньорката по художествена гимнастика обаче съумя да задържи съвършено движение, сподели убеденост и мощ, и взе успеха. Във втората борба - разплитане на въже и пукотевица с огромна прашка, съперничката ѝ съумя да си върне и позициите, и самочувствието. Елена показва ослепителен мерник при свалянето на дървени кубчета и с време малко над 12 минути се оказа два пъти по-бърза от Валерия, която изостана поради десетки неточни изстрели. Последва конфликт за сръчност, устойчивост, мощ и централизация. Конкурентките се състезаваха в освобождението на въже от дървени стълбове и рязането на греда.

Като втори дуелист Елена имаше право да дефинира точките в борбите и даде висок брой на този конфликт с вярата, че ще се показа по-добре. Преценката ѝ обаче се оказа неверна. За разлика от нея, спортистката се оправи чудесно с отмотаването на въжетата, раздвижи ги като ленти от художествената гимнастика и успеха ѝ не закъсня. Преди финала съперничеството на Валерия и Елена ненадейно отстъпи на съпричастност. След като изгледаха видеопосланията от своите близки, двете се трогнаха до сълзи, прегърнаха се, дадоха си кураж и оповестиха, че нямат неприятни усеща една към друга. А водещите на „ Фермата “ Иван Христов и Андрей Арнаудов разясниха, че това се случва за пръв път в историята на предаването.

Емоционалният градус се подвигна още повече в четвъртата борба, която се оказа и последна. При инспекцията на знанията от Алманаха Валерия поведе. След като съперничките не можаха да дадат правилен отговор на последният въпрос, гимнастичката резервира преимуществото си и по този начин освен регистрира следващия успех, само че завоюва и дуела. Освен че резервира мястото си в приключението, тя донесе значима точка на тима си „ Стари герои “, която го изстреля пред конкурентния „ Нови очаквания “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР