Красимира Обретенова - майката, чиято история разплака премиера, се почувствала

...
Красимира Обретенова - майката, чиято история разплака премиера, се почувствала
Коментари Харесай

Майката, разплакала Борисов: Лично да ми се извини

Красимира Обретенова - майката, чиято история разплака премиера, се почувствала афектирана, че от 13 години върви на всеки митинг на хората с увреждания, а Борисов я забелязал едвам в този момент.

„ Бих помолила премиера да ми се извини персонално на мен и в мое лице на всички родители на деца с увреждания за това, че си разреши такова снизходително отношение. Защото „ тая майка” върви 13 години по медиите дружно с детето си и не изпитва висшо наслаждение от това”, сподели за „ Здравей, България” Красимира Обретенова.

Борисов описа какво го е разплакало

Днес Красимира и щерка й напущат България с оскърбление и в символ на митинг против системата. "Кой анормален админ кара родители на деца с увреждания да вървят напред обратно ", попита Борисов на вчерашното съвещание на Министерския съвет.

Майка емигрира, тъй като детето ѝ не може да оцелее в България

„ Първият ни митинг на майки на деца с увреждания в Добрич беше поради проблемите с ТЕЛК. Тогава се желаеха едни безмислени проучвания, които са безумни. Трябваше да потвърждавам, че тя не вижда”, описа Красимира Обретенова. По думите й системата я превръщала в паразит, тъй като нямало справедлива оценка на потребностите на детето.

„ Не желая да устоявам тази негодна обществена и всякаква друга система. Отивам в Холандия. Очаквам там да работя, да си заплащам обществените осигуровки и щерка ми да получи нужните грижи. Аз не съм работила 15 години, което е абсурдно”, добави Красимира.

„ Има разговор, има срещи. Обувки има. От страна на общественото законодателство на Красимира Обретенова и щерка й са предоставени всички типове помощи, които са избрани по реда на общественото законодателство”, разяснява за „ Здравей, България” зам.-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова.

По мотив дмите на премиера, Капка Панайотова от „ Центъра за самостоятелен живот” разяснява: „ Аз одобрявам това за едно жестоко отношение към хората с увреждания, тъй като това значи, че той или за първи път чува, че хората с увреждания имат проблеми, или тотално не знае какво се случва в страната, която той ръководи. Ако с реване, господин Борисов, се получаваха нещата, ние да сме оправили страната доста от дълго време. Но това, за жалост, не се получава. Не желаеме съжалението Ви, нито на Вас, нито на другите властимащи! Искаме да слезете при хората с увреждания и да стартираме да работим за решаването на техните проблеми. С плач няма да стане”.

Майки на деца с увреждания разясниха вчерашното им недопускане в Народното събрание. Вижте още във видеото:



За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР