Красимир Корсачки е треньор в академията на Арсенал от четири

...
Красимир Корсачки е треньор в академията на Арсенал от четири
Коментари Харесай

Спец от академията на Арсенал: В България не се обръща внимание на анализите в ДЮШ

Красимир Корсачки е треньор в академията на Арсенал от четири години. При " топчиите " той дава отговор за професионалното създаване на футболисти сред 11 и 16-годишна възраст. Професионалната му кариера включва взаимна работа с тимовете на Уест Хам, Чарлтън, Брентфорд и Барнет като скаут и ментор. В момента е и анализатор на успеваемостта на представянето на два мъжки тима от полупрофесионалната пирамида в Англия. Понастоящем учи магистратура към Университета за бизнес и футбол, компетентност " разбор на ефикасното показване във футбола ". През декември експертът ще организира у нас курс по " Тактически и самостоятелен футболен видео разбор ". Семинарът ще се организира от 1-4 декември 2022 година в Св. Св. Константин и Елена. Корсачки показа пред Sportal.bg упованията си по отношение на идния семинар:

Какво ти е мнението за технологиите за анализиране на футбола в България?

- След обширно и детайлно анализиране на футболните технологии в България, открих липса на модерни способи в множеството мъжки тимове, детски академии и прекомерно бавното им нахлуване спрямо други страни. Реално няколко мъжки тима в родния професионален футбол имат GPS системи. Отделно единствено 5-6 тима имат анализатори, които наблюдават за представянето на тимовете. Това число е прекомерно малко за стандарта на професионалния ни футбол. В сериозните футболни страни това е съществено развито от доста години. Да не загатвам, че тази процедура е към този момент много публикувана и в детските академии в Европа. Това служи като инструмент и основа за създаване на играчите в бъдещото им развиване. Нека кажа, че всеки искащ може да се запише за курса на 0895036246. Крайна дата за записване е 20 ноември. 

Каква е повода за осъществяване на курса?

- В България не се обръща огромно внимание на анализите в детските академии. Именно оттова се чака да излязат готови младежи и главен проблем да нямаме конвертируеми футболисти зад граница. Това е една от аргументите да проведа подобен курс в България, с цел да срещна анализатори, треньори, скаути както и хора които се интересуват от технологиите във футбола. Ще показва какви са актуалните трендове във видео анализите, какъв е процеса на работа и какви знаци се употребяват когато се проучва футболна среща или подготовка, както и работа с програмата за разбор Longomatch.

Този курс провеждан ли е преди в България?

- През 2021 година организирах първия курс по видео разбор в София и Пловдив. Обратната връзка от страна на участниците беше много позитивна. Дори един от приключилите сега работи като анализатор в тим в efbet Лига. Друг се занимава самостоятелно с видео разбор на играчи. Към момента интереса към семинара е сериозен и това ми дава убеденост, че много експерти желаят да се развиват тъкмо в тази сфера.

Какво съдържа курсът като тема?

- Основен % от наличието на курса ще е на практика. Главно ще се натъртва върху тактическия и самостоятелен видео разбор, както и този онлайн по време на мач. Курсът съдържа структурата на видео разбора, ролята на видео анализатора, събиране и показване на данни, основаване на шаблони за разбор с програмата Longomatch, както и представяне на план. След сполучливо приключен семинар всеки участник ще получи тапия от Longomatch, както и един месец гратис Про-версията на програмата.

Има ли реализация в тази сфера?

- Разбира се! Знанията и опитът от този курс може да доведат до сполучлива реализация в най-бързо разрастващата се сфера във футбола, както и за възстановяване на играчи, тимове и представянето им. Изграждат се и професионални привички.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР