Красимир Каменов – Къро, за когото днес стана ясно, че

...
Красимир Каменов – Къро, за когото днес стана ясно, че
Коментари Харесай

Американското посолство през 2019 г.: Красимир Каменов-Къро готвел покушение срещу Прокопиев

Красимир Каменов – Къро, за който през днешния ден стана ясно, че е провел група за премахване на основния прокурор Иван Гешев, както и други висши магистрати и полицейски началници, през 2019 година е подготвял нападение против издателя Иво Прокопиев.

В края на м. септември 2019 година посолството на Съединени американски щати в София е алармирало българските управляващи, че укриващия се в Дубай и Южноафриканската република престъпен необут Красимир Каменов – Къро, е упълномощил на свои доближени в България да провеждат нападение на съсобственика на медиите „ Капитал “ и „ Дневник “ Иво Прокопиев. Като претекст за това били посочени изявления в издания на Прокопиев, отдадени на бизнеса на Каменов у нас.

Сигналът е дал мотив на тогавашното управление на Министерство на вътрешните работи да разположи непрекъснати полицейски патрули пред дома и офисите на Прокопиев. Макар в началото Прокопиев да отхвърли пред медиите да е получавал закани, по-късно е приел съществено информацията и се е съгласил да бъде под полицейска защита. Министерство на вътрешните работи свалило защитата на издателя осем месеца по-късно, чак в средата на 2020-та година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР