Красимир Еленков шокира зрителите на „България търси талант“, като успя

...
Красимир Еленков шокира зрителите на „България търси талант“, като успя
Коментари Харесай

Деветокласник нареди кубчето на Рубик за 20 секунди ВИДЕО

Красимир Еленков шокира феновете на „ България търси гений “, като съумя да подреди 5 разнообразни кубчета на Рубик. Още по-впечатляващото беше, че той реализира това единствено за 3 минути.

Краси стартира да се занимава с това занимание преди години. Той има нелеко детство, като доста от неговите съученици му се подиграват, тъй като е по-затворен. Един ден другар го провокира да реши Кубчето на Рубик. От там момчето се възпламенява по главоблъсканицата, той стартира да гледа клипове и да учи техниките за разпореждане. „ В началото отделях по 3-4 часа, в този момент по-малко – към час “, споделя ученикът в студиото на БТВ.

Красимир мечтае един ден да усъвършенства международния връх по скоростно редене на куб. Настоящото достижение се държи от китаеца Yusheng Du, който се е справил със задачата за изумителните 3,47 секунди.

Майката на Красимир, Дарина споделя, че синът и от дребен е показал ексцентрично мислене. Той от осемгодишен е почнал да прави оригами и постоянно е гонил съвършенството.

В „ България търси гений “ момчето, което учи в Софийската гимназия по електроника „ Джон Атанасов “, завоюва овациите освен на виртуалната аудитория, само че и на журито. Все отново Любен Дилов изненада всички като сподели „ НЕ “ на участника. Той аргументира решението си с това, че Красимир в действителност е свръхестествен, само че надали има с какво да ги изненада в идващия стадий. Днес, в ефира на БТВ, момчето даде обещание, че идващият му номер в действителност не е представян до в този момент и ще опровергае своя критик.

„ Марица “ напомня, че и в миналогодишния формат имаше сходен участник. Тогава 10-годишната Ива също изуми всички с осъществяването си.

Кубчето на Рубик е механична главоблъсканица, изобретена през 1974 година от унгарския ваятел и професор по архитектура Ерньо Рубик. Смята се за най-добре продаваната играчка в света с над 350 броя продадени по света. Кубчето на Рубик има 43 252 003 274 489 856 000 (43 квантилиона) разнообразни комбинации. Само една от тях е подреденият куб. За да се мине през всичките комбинации в случай, че се отделя по 1 секунда на ход, ще са нужни повече от 1370 милиарда години. За съпоставяне, вселената е 100 пъти по-млада.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР