Красимир Анев завърши 25-и в първия старт от предпоследния кръг

...
Красимир Анев завърши 25-и в първия старт от предпоследния кръг
Коментари Харесай

С чиста стрелба Анев завърши 25-и в спринта в Холменколен

Красимир Анев приключи 25-и в първия старт от предпоследния кръг в Световната купа по биатлон. 30-годишният българин не направи нито една неточност в стрелбата, само че едва ски тичане му попречи да запише по-добро класиране в спринта в Холменколен.

Анев приключи с закъснение от 1:11.2 мин. от спечелилия Хенрик Лабе-Лунд. 31-годишният норвежецът направи ужасно съревнование и изпревари любимците Йоханес Бьо и Мартен Фуркад, с цел да стигне до първата си победа в Световната купа.

Лабе-Лунд смъкна всичките 10 цели и измина 7.5-километровата отдалеченост за 26:10.3 минути. Бьо позволи една неточност във втората си пукотевица, само че все пак излезе с най-хубаво време преди последната обиколка - с 1.1 сек. пред сънародника си.

Лабе Лунд обаче изненада всички с извънредно тичане в последната обиколка и приключи с 6.1 сек. пред олимпийския първенец в самостоятелното. Носителят на Световната купа в предходните шест сезона Мартен Фуркад остана трети с пасив от 6.9 сек.

В преследването в събота с изключение на Анев ще взе участие още един българин - Владимир Илиев. Европейският първенец в спринта от 2017 година направи три неточности в стрелбата и приключи 54-и с закъснение от 2:12.8 мин. от спечелилия. Антон Синапов е 67-и с две неточности и пасив от 2:22.3 мин., а Димитър Герджиков не започва.

Фуркад и Бьо продължава оспорваната си борба за огромния бистър глобус. Четири надпревари преди края на сезона французинът води в генералното класиране с 936 точки, а норвежецът е втори с 899. Далеч обратно на трета позиция е руснакът Антон Шипулин с 591 точки.

В класирането за дребната международна купа в спринта отпред е Бьо с 301 точки, следван от Фуркад с 276. Двамата ще разделят и останалите титли. В преследването води Фуркад с 276 точки и задатък от 14 точки пред Бьо. В всеобщия старт французинът е водач с 228 точки, а норвежецът е втори със 174.

Двамата към този момент поделиха един трофей - в самостоятелното на 20 км, откакто приключиха с по една победа и едно трето място в двете надпревари в дисциплината през този сезона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР