Кръщават Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания в село

...
Кръщават Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания в село
Коментари Харесай

Как ще кръстят Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания в с. Опицвет?


Кръщават Възстановителния център за деца с онкохематологични болести в село Опицвет. Вече две години той дава безвъзмездна помощ на миналите през заболяването.

През 2015 година лекарите диагностицират Дани с левкемия. Лечението му продължава две години и приключва сполучливо, след което фамилията стартира да посещава възстановителния център в село Опицвет.

„ Първият път, който отидохме, не ни се тръгваше. За страдание хората към нас мъчно приказват на тематика " рак ". Диагнозата в случай че може нас да не ни среща, само че ни среща и там можем да приказваме на тази тематика “, споделя майката на Дани – Джина Петкова.

Снимка: bTV


„ Беше занимателно, тъй като открих доста другари там. Най-много обичах да като карахме колела, рисувахме, ходехме на лодки. Има воден басейн, играем на игри “, съобщи Даниел Петков.

отваря порти през септември 2020 година Въпреки пандемията през него към този момент са минали над 500 деца със своите фамилии.

„ Целта на този оздравителен център е да можем да ги върнем назад в обществения живот и да се почувстват ефикасни жители на тази страна. Всички услуги и престоят във възстановителния центъра са изцяло безвъзмездни за фамилиите, децата, родителите и околните им “, изясни Пламен Белчев, съдружие деца с „ Деца с онкохематологични болести “.

се изготвя стратегия, включваща психическа поддръжка, физическа терапия и игри с децата.

Снимка: bTV


А на децата, които не престават битката 11-годишният Дани пожелава да не се отхвърлят и да не се опасяват.

След 2 години работа, възстановителният център към този момент има и свое уместно име – Свети Стилян, кръстен на светеца страж и врач на децата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР