Красен Кралев Фейсбук ”Шест месеца сме без пари. Може ли

...
Красен Кралев Фейсбук ”Шест месеца сме без пари. Може ли
Коментари Харесай

Кралев: Спортът е управляван цинично в полза на олигарха, инсталирал Руди Гела на министерския пост

Красен Кралев

Facebook

”Шест месеца сме без пари. Може ли такова нещо? Ние умряхме. Нямахме пари “.

Това са думи на Живко Архондев, треньор по повдигане на тежести от Хасково, който изтегли заем на свое име, с цел да заведе тима си на държавно състезание.

Треньорът е заставен да прибегне до крайната мярка поради забавено държавно финансиране от страна на ръководеното от Радостин Василев спортно министерство.

Архондев се е принудил да изтегли заем в размер на 3 000 лв., с цел да отидат българските първенци на надпреварата.

Благодарение на заема, изтеглен от треньора, тимът печели 24 медала от персоналния републикански шампионат. Заслужават възторженостти!

Залата за повдигане на тежести, която виждате във видеоматериала на БТВ, е главно ремонтирана по време на втория ми мандат като министър в третото държавно управление на Бойко Борисов.

Условията, които създадохме за тренировки на младите ни гении, са забележими за всички. Мъчно ми е, че заслужилите български спортисти към този момент повече от половин година даже не получават средствата, които им се поставят от страна на страната и ММС.

Гражданинът Радостин Василев, а.к.а. Руди Гела, единствено за шест месеца съумя да унижи и да сложи в будна кома българския спорт.

Неговият къс, само че за сметка на това срамен мандат ще остане в съзнанието на спортната общност само с: преднамерено прекъсване на финансирането на федерации и клубове, строителство на спортна инфраструктура с трикратно повишени цени, блокиране на интернационалната активност ма ММС, орязано финансиране на семейства на интернационалните надпревари, назначение на основни постове на дискотечни другари.

Некомпетентно, цинично и незаконно ръководство на българския спорт, единствено и само в интерес на олигарха, конфигурирал Гела на министерския пост.

На това ще сложим край напълно скоро!

(От )
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР