Кралят на Саудитска Арабия шейх Салман абдикира само година след

...
Кралят на Саудитска Арабия шейх Салман абдикира само година след
Коментари Харесай

Кралят На Саудитска Арабия Изненадващо Абдикира!

Кралят на Саудитска Арабия шейх Салман абдикира единствено година откакто наследи трона. Владетелят ненадейно разгласи, че се отдръпва от престола, като резервира единствено свещената си купа на страж. В същото време обаче на негово място трона поема принц Мохамед бин Салман.

Новият държател е едвам на 32 години, само че се радва на голяма известност. Той се счита за съвременен крал, който ще поведе страната в напълно друга посока.
Крал Салман ще бъде единствено параден фигурант, защото властта ще бъде поета от сина му.

„ Ако не се случи нещо трагично, крал Салман ще разгласи назначението на принц Мохамед за крал на Саудитска Арабия през идната седмица “, твърди източникът. Единствената купа, която той ще резервира, е „ депозитар на светите храмове “. Т.е. ще има религиозна власт в страната, само че не и политическа.

Определят бъдещия крал Мохамед бин Салман като извънредно съвременен и всемирски надъхан общественик. В същото време обаче той може да бъде много краен. Петролът е от голямо значение за него и страната му, по тази причина се чака той да обърне взор към Иран, дълготраен противник на малоазиатската империя. Дори се счита, че може да се стигне до боен спор сред двете страни, написа разкрития.ком.

В същото време принцът счита да притегли за собствен съдружник Израел, да сложи надзор върху Кувейт, и също по този начин да смаже Хизбула. Сирия също не е застрахована против саудитското въздействие. Новият държател желае да разчисти пътя си за петрола и газта, като разшири въздействието над района.

Той стана известен, откакто уреди ареста на над 40 принцове и министри от държавното управление, откакто ги упрекна в корупция и измами.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент изрази поддръжка към саудитския правоприемник. Той не скри задоволството си от смяната. И разгласи, че възнамерява близко съдействие сред Саудитска Арабия и Съединени американски щати.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР